Google Maps dezactivează informațiile despre trafic în Ucraina. Decizie luată pentru siguranța locuitorilor

Luni, 28 Februarie 2022, ora 10:04
4056 citiri
Google Maps dezactivează informațiile despre trafic în Ucraina. Decizie luată pentru siguranța locuitorilor
Google Maps sprijină Ucraina, invadată de armata rusă FOTO Unsplash

Google a decis să nu mai furnizeze informaţii în timp real despre traficul de pe străzile din Ucraina, în urma consultărilor cu autorităţile locale,

După Facebook şi Twitter, Google este şi el pus în situaţia să aducă modificări speciale pentru Ucraina produselor sale, asta după ce, deja, a oprit monetizarea mai multor canale ruseşti de YouTube.Acum, în discuţie este cel mai folosit serviciu de navigare din lume, Google Maps, care nu va mai afişa informaţiile în timp real despre traficul de pe arterele din Ucraina.

Oficialii companiei spun că decizia a fost luată pentru siguranţa ucrainienilor şi ca s-a ajuns la aceasta după discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale.

În acelaşi timp şi din aceleaşi motive, Google Maps nu va mai afişa informaţii despre nivelul de ocupare al magazinelor şi restaurantelor din Ucraina.

Un profesor din California a depistat mişcarea trupelor ruseşti spre spaţiul ucrainean cu mai multe ore înainte de anunţului făcut de Vladimir Putin, folosind Google Maps, unde a urmărit ceea ce serviciul credea că este un obişnuit ambuteiaj. ...citeste mai departe despre "Google Maps dezactivează informațiile despre trafic în Ucraina. Decizie luată pentru siguranța locuitorilor" pe Ziare.com

#razboi Ucraina, #Google Maps, #dezactivare gps , #Stiri Internet