Google interzice videoclipurile de pe YouTube care neagă schimbările climatice: "Publicitarii nu doresc ca reclamele lor să apară alături de un astfel de conţinut"

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 11:51
661 citiri
Google interzice videoclipurile de pe YouTube care neagă schimbările climatice: "Publicitarii nu doresc ca reclamele lor să apară alături de un astfel de conţinut"
Afacerea YouTube este coordonată de gigantul tech Google FOTO Hepta

Google a anunţat că va interzice reclamele şi remunerarea videoclipurilor de pe YouTube şi a conţinutului editorial care neagă schimbările climatice sau contrazic „părerea generală ştiinţifică dovedită” legat de cauzele schimbărilor climei.

Platforma YouTube va permite în continuare videoclipuri cu neadevăruri despre schimbarea climatică, dar va demonetiza videoclipurile sau canalele care promovează teoriile conspiraţiei pe această temă.

Google plănuieşte să pună în aplicare politica aceasta de luna viitoare, folosind un amestec de unelte automate şi analize ale specialiştilor săi pentru identificarea conţinutului care o încalcă, a reclamelor susţinute de Google şi clipuri de pe YouTube care câştigă bani prin YouTube Partner Program.

„În ultimii ani, tot mai mulţi parteneri publicitari şi editoriali şi-au exprimat îngrijorarea legat de reclamele care se derulează alături sau promovează afirmaţii inexacte despre schimbarea climatică. Publicitarii nu îşi doresc ca reclamele lor să apară alături de un astfel de conţinut, iar publisherii şi creatorii nu vor reclame care promovează aceste afirmaţii să apară pe paginile sau alături de videoclipurile lor”, a transmis compania, citează Variety.

În conformitate cu noua politică, Google va respinge reclame şi le va bloca pe cele care cuprind informaţii false precum cele care se referă la schimbarea climatului ca fiind o păcăleală sau o escrocherie, cele care neagă tendinţele pe termen lung ce arată încălzirea climei şi cele care neagă că gazele cu efect de ser sau activitatea oamenilor contribuie la schimbarea climei.

Google a mai spus că va ţine cont de contextul în care sunt făcute aceste afirmaţii. Spre exemplu, videoclipuri cu un conţinut educaţional, documentar, comentarii şi ştiri despre schimbările climei pot continua să ruleze reclame pe YouTube.

Pentru noua politică, Google s-a consultat inclusiv cu experţi care au contribuit la UN Intergovernmental Panel on Climate Change Assessment Reports.

Începând de săptămâna trecută, YouTube interzice continutul care include afirmaţii false şi teorii ale conspiraţiei despre vaccinurile aprobate, după ce a luat măsuri cu privire la dezinformarea legat de vaccinurile anti-Covid. ...citeste mai departe despre "Google interzice videoclipurile de pe YouTube care neagă schimbările climatice: "Publicitarii nu doresc ca reclamele lor să apară alături de un astfel de conţinut"" pe Ziare.com

Minecraft marchează 15 ani de la lansare. Cum celebrează Microsoft jocul
Minecraft marchează 15 ani de la lansare. Cum celebrează Microsoft jocul
Astăzi, popularul joc Minecraft marchează 15 ani de la lansare. Pentru a sărbători acest eveniment, Google a pregătit un easter egg pe motorul său de căutare. Minecraft a fost lansat pe...
Google introduce funcția „Ask Photos” în Google Photos. Cum îi ajută pe utilizatori să găsească pozele dorite mult mai rapid
Google introduce funcția „Ask Photos” în Google Photos. Cum îi ajută pe utilizatori să găsească pozele dorite mult mai rapid
Google a anunțat lansarea unei noi funcții în aplicația Google Photos, numită „Ask Photos”. Funcția folosește inteligența artificială Gemini pentru a ajuta utilizatorii să găsească...
#YouTube, #Google, #schimbari climatice, #videoclip youtube, #publicitate Google , #Stiri Internet