Google aduna tot mai multe plangeri in UE

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 09:16
1046 citiri
Google aduna tot mai multe plangeri in UE

Expedia si TripAdviser au depus plangeri impotriva Google si a functionalitatilor de cautare de vacante, ca parte a unui proces antitrust, cu care gigantul online se confrunta in Uniunea Europeana.

Comisia Europeana a formulat 13 plangeri formale, inclusiv cele ale Expedia si TripAdvisor. Cercetarea Comisiei Europene impotriva Google a inceput in noiembrie 2010, potrivit VentureBeat.

Surse ale agentiei France-Presse au declarat ca plangerile Expedia si TripAdvisor se centreaza in jurul serviciului Google Flight, care a fost lansat in septembrie 2011 si care nu a inclus destinatiile din afara Statelor Unite, pana in urma cu doua saptamani, cand Google Flight a facut disponibile informatii si despre Europa si alte regiuni.

La sfarsitul anului 2011, presedintele Google, Eric Schmidt, a facut o vizita la Bruxelles, pentru a se intalni cu vicepresedintele Comisiei Europene, Joaquin Almunia.

Cercetarea impotriva Google a inceput cand mai multe companii au formulat plangeri impotriva Google, care profita de dominatia pe care o are pe segementul cautarilor online. Respectivele companii s-au plans ca Google diminueaza clasamentul cautarilor online, in special pentru rezultatele care nu sunt platite. Spre exemplu, plangerile au sustinut ca Google ar putea scadea nota (ranking) unui site de comert online si a motorului sau de cautare, in timp ce rezultatele Google Shopping ar fi scoase in fata.

Comisia Europeana va face publice rezultatele anchetei sale in cursul acestei luni. Declarand ca un raport preliminar va fi facut public dupa Paste, Alumnia a declarat saptamana trecuta ca "vrem sa avansam in investigatia noastra, dar vrem s-o facem sprijiniti de o baza solida, nu pentru ca exista presiuni".

Afacerile Google pe segmentul publicitatii online ar putea ajunge anul acesta la 4,5 miliarde de dolari, in crestere cu 80% fata de anul trecut, cand veniturile Google din acest domeniu au fost de 2,5 miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare Gene Munster.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google proces UE, #Google proces concurenta neloiala, #Google cautari online , #Stiri Internet