Gmail, la un pas sa fie lider de piata

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 10:50
1563 citiri
Gmail, la un pas sa fie lider de piata

Google a anuntat ca a atins pragul de 350 de milioane de utilizatori pentru serviciul Gmail, ceea ce inseamna o crestere imensa, daca luam in considerare ca in luna octombrie 2011 oficialii companiei raportasera doar 260 de milioane de utilizatori.

In urma cu aproape doi ani,in martie 2010, Microsoft anunta ca a depasit 369 de milioane de utilizatori activi pentru serviciul de mesagerie electronica Hotmail.

De atunci, reprezentantii companiei nu au mai anuntat nimic oficial, dar specialistii estimeaza ca nu exista mari schimbari, pentru ca impactul Gmail si-a spus cuvantul.

Google a inregistrat venituri de 10 miliarde de dolari in trimestrul patru din 2010, iar Larry Page, CEO-ul companiei, a anuntat ca reteaua sociala lansata in urma cu trei luni, Google+, a ajuns la 90 de milioane de utilizatori la nivel global.

Serviciul de mesagerie electronica Gmail a fost lansat in data de 1 aprilie 2004, in varianta beta, si a devenit public la inceputul lunii februarie 2007. Serviciul a fost actualizat de la stadiul de beta in iulie 2009, impreuna cu restul serviciilor din suite de solutii Google Apps.

Initial, spatiul de stocare per cont de Gmail era de 1GB, mutare care s-a dovedit castigatoare si a lovit din plin in concurenta, Hotmail, care oferea utililizatorilor un spatiu de 2 MB, iar mai apoi 4 MB.

Mesajele individuale Gmail pot include fisiere atasate de pana la 25MB.

Principalul rival al Gmail, Hotmail, este un serviciu pe care Microsoft l-a cumparat in 1997 si pentru care a platit 400 de milioane de dolari.

Potrivit comScore, Microsoft Hotmail este cel mai mare serviciul de mesagerie electronica din lume cu peste 364 milioane de utilizatori (in 2010).

Serviciul Yahoo Mail a fost lansat in 1997 si avea in octombrie 2011 peste 310 milioane de utilizatori. Yahoo Mail este cel mai popular serviciul de mesagerie electronica din Statele Unite.

#gmail cota de piata, #gmail vs hotmail, #gmail vs yahoo mail, #gmail numar utilizatori , #Stiri Internet