Generatia pierduta a Europei ar putea pune piedici cresterii economice si competivitatii

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 17:32
1216 citiri
Generatia pierduta a Europei ar putea pune piedici cresterii economice si competivitatii

Tinerii nu detin competentele digitale necesare pentru a utiliza tehnologia in siguranta si intr-un mod eficient, potrivit unui studiu recent.

Acestia nu isi pot construi abilitatile digitale fara sprijin prin instruire si educatie, se arata in luarea de pozitie din partea ECDL Foundation - Eroarea "Nativ Digital": De ce tinerii trebuie sa isi dezvolte competente digitale - care a fost publicata vineri de ECDL Romania.

Termenul de "nativ digital" a aparut in ultimii ani, pentru a descrie tinerii (de la copii la adulti tineri), care au crescut folosind in mod uzual computerul si, prin urmare, ar avea un instinct de utilizare a tehnologiei si nu mai au nevoie de pregatire. Acest lucru este total fals, se atarage atentia in comunicatul remis Ziare.com.

ECDL atrage atentia asupra perceptiei si descrierii gresite a nativilor digitali conform carora acestia isi insusesc intuitiv competente de utilizare a computerului doar prin accesarea unei tablete sau a unui laptop.

Folosind ...citeste mai departe despre "Generatia pierduta a Europei ar putea pune piedici cresterii economice si competivitatii" pe Ziare.com

#tineri competente digitale, #tineri utilizare calculator, #romani utilizare calculator , #Stiri Internet