Gafa uriasa a unui gigant IT - Senzorul de amprenta poate fi pacalit usor de hackeri

Marti, 11 August 2015, ora 11:56
1035 citiri
Gafa uriasa a unui gigant IT - Senzorul de amprenta poate fi pacalit usor de hackeri
Foto: HTC

Senzorii de amprenta sunt incorporati in tot mai multe telefoane. Chiar daca ar trebui sa sporeasca securitatea dispozitivului, tehnologia nu e foarte bine pusa la punct, astfel ca hackerii pot profita de anumite vulnerabilitati pentru a "sparge" telefonul.

Un exemplu in acest sens este HTC One Max, arata The Verge.

Producatorul taiwanez nu a criptat fisierul in care erau stocate datele referitoare la amprente, asa ca acestea erau expuse aplicatiilor care stiau unde sa caute aceste informatii.

Specialistii firmei de securitate FireEye Labs au reusit fara prea mari eforturi sa gaseasca fisierul respectiv, iar apoi au pus cap la cap informatiile despre amprenta si au reusit sa o recreeze.

Vulnerabilitatea putea fi exploatata de hackeri, insa ea a fost rezolvata de HTC, dupa semnalul de alarma tras de cei de la FireEye Labs.

"Datele biometrice sunt personale, e vorba de o imagine a amprentei", a explicat profesorul Angela Sasse de la University College din Londra.

"Nu e ...citeste mai departe despre "Gafa uriasa a unui gigant IT - Senzorul de amprenta poate fi pacalit usor de hackeri" pe Ziare.com

#HTC One Max amprenta, #amprenta hackeri HTC , #Stiri Internet