Furnizorii de internet, obligati sa-si publice parametrii de calitate

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 11:50
953 citiri
Furnizorii de internet, obligati sa-si publice parametrii de calitate

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a lansat luni spre consultare publica un proiect de decizie prin care toti furnizorii de servicii de acces la internet au obligatia de a publica pe paginile proprii de internet parametrii de calitate, transmite NewsIn.

Toti furnizorii de servicii de acces la internet au obligatia de a publica pe paginile proprii de internet si de a include in contractele incheiate cu utilizatorii finali si in conditiile generale de furnizare a serviciului un set relevant de indicatori si parametri aferenti calitatii serviciului de acces la internet si de a publica pe paginile proprii de internet informatii cu privire la procedura de masurare a acestora", au precizat reprezentantii ANCOM.

Astfel, furnizorii de servicii de acces la internet vor avea obligatia publicarii parametrilor de calitate administrativi, cum ar fi termenul necesar pentru furnizarea accesului la internet, termenul de remediere a deranjamentelor, frecventa reclamatiilor utilizatorului, frecventa reclamatiilor referitoare la deranjamente, frecventa reclamatiilor privind corectitudinea facturarii sau termenul de solutionare a reclamatiilor utilizatorilor.

Masurarea acestor parametri presupune ca furnizorii sa inregistreze toate evenimentele corespunzatoare parametrilor respectivi si sa intocmeasca o statistica la sfarsitul perioadei de raportare.

Totodata, furnizorii cu peste 1.000 de conexiuni vor publica si parametrii de calitate tehnici, precum viteza de transfer a datelor, intarzierea de transfer, variatia intarzierii de transfer sau rata pierderii de pachete.

Acestia vor realiza, administra si pune la dispozitia utilizatorilor o aplicatie proprie care sa masoare si sa evalueze, in timp real, indicatorii tehnici de calitate pentru serviciul de acces la internet.

#ancom, #furnizori, #internet , #Stiri Internet