Fosti membri ai WikiLeaks au lansat un proiect concurent

Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 00:20
957 citiri
Fosti membri ai WikiLeaks au lansat un proiect concurent

Fosti membri ai site-ului WikiLeaks, nemultumiti de fondatorul sau Julian Assange, si-au prezentat vineri proiectul concurent, numit OpenLeaks, care urmeaza sa fie lansat in viitorul apropiat si care va viza sa faciliteze dezvaluirile de informatii direct catre presa, potrivit Mediafax. 

Spre deosebire de WikiLeaks, site-ul OpenLeaks nu va publica direct pe Internet, ci va permite unor parteneri media sa primeasca informatii, explica fostul purtator de cuvant german al WikiLeaks, Daniel Domscheit-Berg, si fostul membru islandez Herbert Snorrason.

"OpenLeaks este un proiect tehnologic care are ca scop sa fie un furnizor de servicii pentru terti care vor sa primeasca informatii din surse anonime", declara Domscheit-Berg, intr-un documentar despre WikiLeaks care va fi difuzat duminica seara de postul de televiziune suedez SVT.

Adresa viitorului site, openleaks.org, este activa si afiseaza mesajul "disponibil in curand" sub logo-ul sau.

Creat in 2006, site-ul WikiLeaks, specializat in publicarea de documente confidentiale, a provocat recent o adevarata furtuna diplomatica, difuzand mii de note diplomatice americane.

Fondatorul sau, Julian Assange, este de marti in detentie la Londra, in baza unui mandat international de arestare lansat de Suedia, intr-un dosar de viol. 

#wikileaks, #openleaks, #julian assange , #Stiri Internet