Fenomenul extrem de rar care a dus la prabusirea serviciilor ING Bank (Video)

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 12:23
2682 citiri
Fenomenul extrem de rar care a dus la prabusirea serviciilor ING Bank (Video)
Foto: Pixabay

Centrul de date al ING Bank din Bucuresti a fost afectat grav, sambata, iar clientii au fost nemultumiti de faptul ca toate serviciile au fost blocate ore bune. Mai mult, problemele continua si luni.

Defectiunile au aparut in timpul unui test pentru sistemul de stingere a incendiilor, insa cum s-a ajuns la o astfel de situatie? Ce legatura este intre ele?

Ei bine, e vorba de un fenomen destul de rar: sunetul provocat de eliberarea gazului inert din esantioane a distrus zeci de hard disk drivere (HDD), arata Motherboard.

"Operatiunea (de verificare a sistemului de stingere a incendiilor - n.red.) a decurs conform planului de proiectare, dar am avut daune colaterale", a explicat un purtator de cuvant al bancii pentru sursa citata.

In centrele de date se foloseste gazul inert (Inergen, in cazul ING Bank Romania) pentru a proteja echipamentele IT in eventualitatea unui incendiu, deoarece substanta nu afecteaza componentele chimice ale electronicelor, ci micsoreaza temperatura ...citeste mai departe despre "Fenomenul extrem de rar care a dus la prabusirea serviciilor ING Bank (Video)" pe Ziare.com

#explicatie probleme ING Bank, #probleme ING Bank , #Stiri Internet