Facebook va folosi inteligenta artificiala ca sa elimine postarile teroristilor

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 11:56
1171 citiri
Facebook va folosi inteligenta artificiala ca sa elimine postarile teroristilor
Foto:Facebook

Reprezentanti ai Facebook au anuntat, joi, ca reteaua de socializare va utiliza softuri de inteligenta artificiala care vor permite identificarea si eliminarea mesajelor extremiste.

Ca raspuns la plangerile legate de incapacitatea Facebook de a controla mesajele extremiste de pe platforma de socializare, reprezentantii retelei de socializare au anuntat ca vor dezvolta programe care se bazeaza pe inteligenta artificiala menite sa descopere mesajele cu continut extremist, informeaza publicatia The New York Times.

Monika Bickert, director in cadrul Departamentului de Management al Politicilor Globale a companiei Facebook, a anuntat ca spera ca acest program sa se dezvolte foarte mult in timp.

Una dintre functiile pe care aceasta tehnologie le acopera o reprezinta identificarea continutului care contravine termenilor de utilizare a retelei de socializare, precum mesaje postate de grupuri extremiste, crime sau postari cu tenta rasista.

Reprezentantii Facebook au anuntat ca sistemele care folosesc inteligenta artificiala vor ajunge sa recunoasca cuvinte sau expresii cheie folosite de organizatiile teroriste.

Acelasi sistem va identifica utilizatorii care frecventeaza pagini sau grupuri ce promoveaza mesaje extremiste sau care isi creaza conturi false pentru a raspandi astfel de mesaje.

Facebook a fost criticat in trecut pentru ca nu ar depune suficient efort pentru monitorizarea mesajelor cu tenta extremista.

In luna mai, prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a cerut companiilor care detin retele de socializare, inclusiv Facebook, sa contribuie mai intens la monitorizarea si stoparea grupurilor extremiste.

"Nu putem lasa ideologia radicala sa aiba suficient spatiu incat sa se dezvolte, iar acest spatiu este oferit de internet si de retelele de socializare", a declarat prim-ministrul britanic dupa atentatul de la Manchester, care a lasat in urma 22 de morti.

J.M. Berger, cercetator in cadrul Centrului International pentru Contraterorism de la Haga, sustine ca cea mai mare provocare pentru companiile precum Facebook o reprezinta definirea mesajelor teroriste.

"Problema este cum vom defini ce este extremist si ce nu. Daca utilizatorii dezbat despre Al-Qaida sau Stat Islamic, nu inseamna automat ca sunt jihadisti", a afirmat Berger. ...citeste mai departe despre "Facebook va folosi inteligenta artificiala ca sa elimine postarile teroristilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook softuri monitorizare, #monitorizare continut extremist , #Stiri Internet