Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Facebook le da bani utilizatorilor care accepta sa le fie colectate datele

Facebook le da bani utilizatorilor care accepta sa le fie colectate datele

Facebook a lansat o noua aplicatie prin care utilizatorii sai pot fi platiti daca accepta sa le fie colectate datele despre modul in care utilizeaza dispozitivele si aplicatiile descarcate pe acestea.

Numita Study, noua aplicatie de la Facebook, colecteaza date despre perioada dedicata utilizarii aplicatiilor instalate pe un dispozitiv, dar si despre activitatile de interes, tara de provenienta, dispozitivul detinut de utilizator si tipul retelei folosite, relateaza miercuri Press Association.

Facebook a anuntat ca participantii vor fi recrutati prin intermediul reclamelor la aplicatie, ce pot fi accesate de utilizatori care se pot inregistra si, daca se califica, vor fi invitati ulterior sa descarce aplicatia din magazinul Google Play Store.

In prima etapa, aplicatia va fi disponibila doar utilizatorilor din Statele Unite si India.

"Cercetarea de piata ajuta companiile sa conceapa produse mai bune pentru oameni. Credem ca aceasta activitate este importanta pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim produsele utilizatorii Facebook", a declarat Sagee Ben-Zedeff, manager de produs la Facebook, in cadrul unui mesaj publicat pe blog.

"De asemenea, cunoastem faptul ca acest tip de cercetare trebuie sa specifice clar la ce se pot astepta cei care se inregistreaza, la modul in care vor fi colectate si utilizate informatiile lor si cum pot renunta la cercetare in orice moment. Avem o responsabilitate de a mentine informatiile oamenilor securizate si in siguranta.

Prin aceasta aplicatie colectam cantitatea minima de informatii necesare pentru a ne ajuta sa concepem produse mai bune", a adaugat el.

"Study" de la Facebook "nu colecteaza identitatea utilizatorilor, parolele sau continutul oricaruia dintre participanti, cum ar fi fotografii, inregistrari video sau mesaje. De asemenea, nu vindem unor terti informatii din aplicatie si nici nu le utilizam pentru reclame personalizate", a precizat Sagee Ben-Zedeff.

Facebook a declarat despre noua sa aplicatie "Study" ca "oricine utilizeaza aplicatia va fi compensat pentru contributia la cercetare. Doar persoanele cu varsta minima de 18 ani vor fi eligibile pentru a participal la lansare, iar toti participantii vor avea posibilitatea de a renunta in orice moment".

Facebook s-a aflat in centrul mai multor scandaluri legate de utilizarea de catre terti a datelor personale ale utilizatorilor sau de folosirea in mod necorespunzator a acestora, cel mai notabil in acest sens fiind incidentul Cambridge Analytic ...citeste mai departe despre "Facebook le da bani utilizatorilor care accepta sa le fie colectate datele" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1044 ori