Facebook lanseaza o noua functie, care are scopul de a combate raspandirea stirilor false

Sambata, 05 August 2017, ora 12:12
1399 citiri
Facebook lanseaza o noua functie, care are scopul de a combate raspandirea stirilor false
Foto: Pixabay

Facebook mai face un pas important pentru combaterea raspandirii stirilor false ("fake news"), prin implementarea unei functii de recomandari, care va afisa utilizatorului stiri pe aceeasi tema, dar prezentate dintr-o alta perspectiva.

In acest mod, cea mai mare retea sociala din lume incearca sa sparga eventuala "bula" ce se poate crea in jurul unui utilizator, astfel incat acesta sa aiba acces si la alt gen de stiri decat cele pe care prefera sa le citeasca, dar si sa aiba posibilitatea de a citi si alte pareri legate de temele de interes pentru el.

Potrivit TechCrunch, functia se numeste "Related Articles" si e disponibila deocamdata in SUA, Germania, Franta si Olanda.

Ea va afisa in timeline-ul utilizatorului articole similare cu ceea ce acesta vrea sa citeasca, dar care prezinta unghiuri de abordare diferite.

Astfel, daca va vedea ca exista abordri total opuse, atunci Facebook spera ca utilizatorul sa nu mai dea cu atata usurinta share la stirile false si sa identifice mai usor care sunt informatiile reale.

"Nu suntem si nici nu vrem sa fim arbitrul adevarului. Exista persoane si algoritmi care verifica informatiile (fact checkers), iar acestia pot sa atraga atentia daca o stire este adevarata sau falsa", spune Tessa Lyons, un reprezentant al retelei de socializare.

Pe langa aceasta functie, Facebook a mai anuntat de curand si alte masuri pentru combaterea stirilor false. Astfel, paginile ce promoveaza inselatoriile sau click bait-ul nu vor mai fi afisate foarte des in timeline-urile utilizatorilor.

Mai mult, retaua sociala a incheiat parteneriate cu agentii de presa precum Snopes, AP si PolitiFact pentru a adauga etichete stirilor care se dovedesc a fi false.

C.P. ...citeste mai departe despre "Facebook lanseaza o noua functie, care are scopul de a combate raspandirea stirilor false" pe Ziare.com

#Facebook articole similare, #Facebook stiri false, #Facebook fake news , #Stiri Internet