Facebook face schimbari importante la termenii de utilizare a retelei

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 10:13
2063 citiri
Facebook face schimbari importante la termenii de utilizare a retelei
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook a anuntat, miercuri, ca va revizui termenii de utilizare care trebuie acceptati de utilizatori pentru a folosi reteaua de socializare, pentru a adauga mai multe referiri la protejarea datelor personale, astfel incat sa respecte legislatia europeana mai stricta.

Compania a anuntat ca va publica proiectele de revizuire a doua documente care sunt aplicate la nivel mondial, termenii de utilizare a serviciului si politica Facebook referitoare la date si ca asteapta reactii la acestea, inainte de a le adopta definitiv, transmite Reuters.

Versiunile actualizate nu vor solicita noi drepturi de colectare, utilizare sau transferare a datelor si nu vor afecta setarile referitoare la confidentialitate pe care oamenii le folosesc in conturile lor de Facebook, a spus Rob Sherman, director adjunct pentru probleme de confidentialitate, intr-un interviu telefonic.

"Scopul este sa oferim oamenilor mai multe detalii", a spus Sherman.

Proiectul de document referitor la confidentialitatea datelor are peste 4.000 de cuvinte, fiind cu circa 50% mai lung fata de cel existent.

Compania care opereaza cea mai mare retea de socializare din lume a fost implicata intr-o serie de scandaluri care au redus increderea utilizatorilor, clientilor de publicitate, parlamentarilor si investitorilor.

Facebook a recunoscut in martie ca informatiile personale a peste 50 de milioane de utilizatori au ajuns in mod incorect in posesia firmei de consultanta politica Cambridge Analytica, care a lucrat la campania electorala a presedintelui Donald Trump, in 2016.

Totodata, Facebook si toate celelalte companii care intra in contact cu informatii personale ale clientilor din Uniunea Europeana trebuie sa respecte o lege care va intra in vigoare luna viitoare, care va introduce noi masuri de protectie a datelor.

Nerespectarea noii legi, cunoscuta sub numele de Reglementari Generale de Protectie a Datelor (GDPR), poate duce la o amenda de pana la 4% din veniturile anuale.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat, marti, ca Facebook vrea sa aplice la nivel mondial aceleasi principii legale, in spirit, dar nu si-a asumat ferm un astfel de angajament.

Facebook a revizuit cel mai recent termenii de servicii in ianuarie 2015 si politica referitoare la date in septembrie 2016.

Proiectul referitor la politica datelor include angajamente precum "Nu vindem nimanui niciun fel de informatii, nu o vom face niciodata".

Afirmatii similare au mai fost introdus ...citeste mai departe despre "Facebook face schimbari importante la termenii de utilizare a retelei" pe Ziare.com

#Facebook schimbari utilizare termeni, #Facebook schimbari confidentialitate , #Stiri Internet