Facebook examineaza o potentiala scurgere masiva de date personale: 267 de milioane de utilizatori afectati

Vineri, 20 Decembrie 2019, ora 10:23
1409 citiri
Facebook examineaza o potentiala scurgere masiva de date personale: 267 de milioane de utilizatori afectati
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook a examinat joi o potentiala scurgere de date personale provenind de la 267 de milioane de utilizatori, dezvaluita de un cercetator in securitate online, care le-a gasit publicate de hackeri (pirati cibernetici, n.r.) pe mai multe forumuri.

"Suntem pe cale sa analizam aceasta problema, dar credem ca este vorba despre informatii obtinute inainte de schimbarile efectuate in ultimii ani pentru a proteja mai bine datele personale ale utilizatorilor", a declarat un purtator de cuvant al companiei Facebook, informeaza AFP.

Potrivit cercetatorului Bob Diachenko si a site-ului Comparitech, datele de identificare, numerele de telefon si numele celor 267 de milioane de utilizatori, in principal americani, erau disponibile in mod liber pe "dark web" si ar putea fi utilizate in vaste operatiuni de spam si de phishing.

Baza de date, publicata online pe un forum de hackeri in urma cu o saptamana, nu mai era accesibila joi, in urma unei alerte lansate de Bob Diachenko, potrivit Comparitech.

Cercetatorul crede ca acele date au fost sustrase de "infractori din Vietnam", gratie unui sistem de roboti automatizati care copiaza toate datele la care reusesc sa obtina acces.

In septembrie, numerele de telefon asociate cu peste 400 de milioane de conturi de Facebook au fost stocate online, la indemana oricarei utilizari rauvoitoare, potrivit site-ului american TechCrunch.

Facebook a confirmat partial acea informatie, asigurand ca, potrivit verificarilor sale, numarul conturilor vizate reprezenta doar jumatate din totalul celor 419 milioane de conturi evocate. ...citeste mai departe despre "Facebook examineaza o potentiala scurgere masiva de date personale: 267 de milioane de utilizatori afectati" pe Ziare.com

#scurgere informatii Facebook , #Stiri Internet