Facebook a cerut mai multor spitale acces la datele medicale ale pacientilor

Vineri, 06 Aprilie 2018, ora 20:29
953 citiri
Facebook a cerut mai multor spitale acces la datele medicale ale pacientilor
Foto: Pixabay (Arhiva)

Facebook a cerut mai multor spitale importante din SUA acces la datele medicale ale pacientilor, cum ar fi bolile de care sufera si medicamentele prescrise, pentru un proiect de cercetare.

Compania dorea sa coreleze datele cu propriile informatii despre utilizatori pentru a ajuta spitalele sa determine care pacienti au nevoie de un tratament medical special, scrie CNBC.

Desi luna trecuta Facebook se afla in discutii cu mai multe organizatii de sanatate precum Facultatea de Medicina Stanford sau Colegiul American de Cardiologie, ideea a ramas in stadiul de propunere si nu a fost pusa in aplicare din cauza scandalului Cambridge Analytica in cadrul caruia Facebook a fost acuzata ca nu face suficient pentru a proteja datele personale ale utilizatorilor.

"Acest proiect a ramas in stadiul de propunere si nu am primit, distribuit sau analizat datele nimanui", a precizat purtatorul de cuvant al Facebook pentru CNBC.

Facebook a specificat ca datele ar fi fost folosite doar pentru cercetari efectuate de comunitatea medicala.

Imaginea companiei americane a avut de suferit dupa ce s-a descoperit ca firma de consultanta politica Cambridge Analytica, care a lucrat pentru Donald Trump, a obtinut, fara permisiune, datele personale a 87 de milioane de utilizatori pe care le-a folosit apoi pentru reclame politice orientate.

Facebook anunta ca datele a 87 de milioane de utilizatori au fost folosite ilegal de Cambridge AnalyticaCambridge Analytica: Au fost folosite datele personale a 2,7 milioane de utilizatori Facebook din UEFacebook a inchis 270 de pagini operate de o agentie rusa pentru a influenta alegerile din strainatateScandalul Cambridge Analytica: Zuckerberg spune ca Facebook are nevoie de cativa ani pentru a rezolva problemeleFacebook face schimbari importante la termenii de utilizare a retelei ...citeste mai departe despre "Facebook a cerut mai multor spitale acces la datele medicale ale pacientilor" pe Ziare.com

#Facebook date medicale pacienti , #Stiri Internet