Esti spionat prin camera web? Cum poti sa afli imediat si sa te protejezi

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 16:06
1619 citiri
Esti spionat prin camera web? Cum poti sa afli imediat si sa te protejezi

La aceasta ora, ar trebui sa nu mai vina ca o surpriza faptul ca activitatea ta online este supravegheata de catre autoritati si hackeri.

Majoritatea laptopurilor moderne au o camera web. Acelasi principiu de design se aplica si in cazul sistemelor all-in-one. Probleme apar in momentul in care respectivele camere devin active si nu iti dai seama ce program a inceput sa te filmeze. Este posibil sa fie o fereastra de Skype care a ramas deschisa sau o sesiune de streaming pe YouTube.

In acelasi timp insa, poate fi vorba de un virus, un hacker care te spioneaza sau o masura guvernamentala suspecta. Daca ai un led de activitate pentru camera, ai putea sa arunci ocazional o privire catre el pentru a te asigura ca nu s-a activat in mod automat, fara vreo interventie din partea ta si fara a porni vreun program.

Daca folosesti rar camera web, ar fi bine sa o dezactivezi complet. In situatia in care te gandesti ca esti spionat online, ar fi bine sa te asiguri ca nu doar ti se pare. Cea mai buna unealta pentu a afla ce program foloseste camera web este Process Explorer Tool. Aceasta reprezinta o componenta gratuita din Sysinternal Tools si, la prima vedere, functioneaza similar cu Task Manager, cu mentiunea ca ofera mai multe optiuni curiosilor si are o interfata mai colorata. Pentru a-l descarca, foloseste acest link de pe site-ul Microsoft. In interiorul fisierului ZIP vei gasi doua variante, de 32 sau 64 de biti. Ruleaz-o pe cea care se preteaza in cazul tau.

Vezi cum afli daca esti spionat prin camera web si ce trebuie sa faci pentru a te proteja ...citeste mai departe despre "Esti spionat prin camera web? Cum poti sa afli imediat si sa te protejezi" pe Ziare.com

#camera web, #spionaj , #Stiri Internet