Este timpul sa inchizi calculatorul?

Duminica, 31 August 2014, ora 15:01
1272 citiri
Este timpul sa inchizi calculatorul?

Urmaresti neincetat postarile de pe Facebook si Twitter, iti verifici e-mail-ul cu rigurozitate, dormi cu smartphone-ul sau tableta aproape? Este posibil sa ai nevoie de o "detoxificare digitala".

Utilizarea in exces a acestor expresii ale tehnologiei moderne lasa urme ingrijoratoare asupra mintii si corpului, arata studiile.

Dependenta de Internet este acum recunoscuta ca afectiune clinica. Atunci cand utilizatorii impatimiti ai Internetului sunt off-line, ei experimenteaza simptome similare celor specifice in cazul toxicomanilor, conform unui studiu din 2013 realizat de Universitatea Swansea si Universitatea din Milano, noteaza BBC.

Intr-o lume conectata, ideea de "detoxificare digitala" este din ce in ce mai frecventa. Desi cel mai facil pare sa folosesti butonul de oprire, exista cazuri in care pur si simplu lipseste vointa de lua o pauza macar de o zi sau doua de la ecranul luminos. Aceste cazuri nu sunt putine, iar numeroase companii profita din plin de dependenta ...citeste mai departe despre "Este timpul sa inchizi calculatorul?" pe Ziare.com

#detoxificare digitala, #efecte tehnologie , #Stiri Internet