Este dependenta de jocuri video o boala? Argumente contra

Joi, 05 Iulie 2018, ora 21:21
1122 citiri
Este dependenta de jocuri video o boala? Argumente contra

Organizatia Mondiala a Sanatatii a adaugat luna trecuta dependenta de jocuri in manualul sau de tulburari mentale, insa nu toti expertii sunt de acord cu acest diagnostic, scriu cei de la Playtech.

E clar ca exista persoane care petrec ore bune sau chiar zile jucandu-se Fortnite, League of Legends sau alte jocuri care sunt extrem de populare in acest moment, insa multi psihologi sunt sceptici ca boala exista ca o problema autonoma.

Unii cred ca imbratisarea I.G.D (internet gaming disorder) ca tulburare mentala este riscanta, deoarece criteriile de diagnosticare sunt inca neclare.

I.G.D este dovada vie a ceea ce se intampla atunci cand cercetatorii sunt convinsi ca un obicei rau se transforma in ceva diferit: o boala.

"Intrebarea este: care este diferenta dintre un obicei prost si o tulburare si unde tragem acea linie", a declarat Scott Lilienfeld, profesor de psihologie la Universitatea Emory. El mai spune ca unii ca el cred ca de cele mai multe ori nu exista o cale sigura prin care sa faci aceasta distinctie.

Vezi AICI la ce concluzie au ajuns medicii ...citeste mai departe despre "Este dependenta de jocuri video o boala? Argumente contra" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
#jocuri video, #gaming, #Orgniatia Mondiala a Sanatatii , #Stiri Internet