Elon Musk si alti grei din industria tehnologiei cer ONU sa actioneze impotriva "robotilor ucigasi": Pot fi arme ale terorii!

Luni, 21 August 2017, ora 13:33
927 citiri
Elon Musk si alti grei din industria tehnologiei cer ONU sa actioneze impotriva "robotilor ucigasi": Pot fi arme ale terorii!
Foto: Twitter/Elon Musk

Elon Musk si 115 alte personalitati din industria roboticii si inteligentei artificiale au cerut Natiunilor Unite, prin intermediul unei scrisori, sa ia masuri ferme impotriva pericolului "armelor autonome", in fapt a robotilor.

Pot fi arme ale terorii, arme care terorieaza si arme care pot fi folosite de teroristi impotriva oamenilor nevinovati, care pot fi piratate pentru a fi folosite intr-un mod nedorit, se arata in scrisoare, care avertizeaza ca timpul pentru a actiona este scurt.

Intr-un comunicat de presa care a insotit scrisoarea, Stuart Russell, fondator si vicepresedinte al Bayesian Logic, a explicat de ce a semnat.

"Daca oamenii nu vor sa vada noi arme de distrugere in masa, sub forma unor roiuri vaste de microdrone letale, care sa se raspandeasca in jurul lumii, este imperios necesar sa intervenim si sa sustinem eforturile Natiunilor Unite de a crea un tratat care sa interzica armele autonome letale. Este vital pentru securitatea nationala si internationala", a afirmat Russell.

Elon Musk a emis deja mai multe avertismente referitoare la pericolul reprezentat de inteligenta artificiala. Saptamana trecuta a scris pe Twitter: "Daca nu sunteti ingrijorati de inteligenta artificiala ar trebui sa fiti. Este mult mai riscanta decat Coreea de Nord".

Citeste si Doi roboti au inventat un limbaj propriu si au speriat Internetul. Este cazul sa ne ingrijoram? ...citeste mai departe despre "Elon Musk si alti grei din industria tehnologiei cer ONU sa actioneze impotriva "robotilor ucigasi": Pot fi arme ale terorii!" pe Ziare.com

#Elon Musk scrisoare roboti ucigasi, #Elon Musk arme letale, #Elon Musk roboti , #Stiri Internet