Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Elon Musk a scos la licitație birourile angajaților de la Twitter. Compania nu și-a mai plătit chiria după preluarea de către miliardar

Elon Musk a scos la licitație birourile angajaților de la Twitter. Compania nu și-a mai plătit chiria după preluarea de către miliardar

Compania Twitter a fost dat în judecată pentru o chirie neplătită în valoare de 136.260 de dolari, o restanţă acumulată după preluarea sa de către Elon Musk, relatează The Guardian.

Elon Musk încearcă să reducă cheltuielile la Twitter cât mai aproape de zero, în timp ce averea sa personală se micşorează - iar acest lucru se pare că a inclus şi întârzierea plăţii chiriei pentru unele din birourile companiei.

Twitter datorează 136.260 de dolari pentru chiria neplătită pentru birourile sale de la etajul 30 al unei clădiri din centrul oraşului San Francisco, potrivit unui proces intentat săptămâna trecută de proprietarul clădirii.

Proprietarul clădirii de pe strada California 650 - care nu este sediul principal al Twitter în San Francisco - a trimis o notificare companiei de social media la 16 decembrie prin care o informa că va fi în incapacitate de plată dacă nu plăteşte în termen de cinci zile. Cele cinci zile s-au scurs fără să se facă plata, potrivit procesului.

Proprietarul, Columbia REIT 650 California LLC, solicită despăgubiri ce cuprind valoarea totală a chiriei restante, precum şi onorariile pentru avocat şi alte cheltuieli.

Twitter a semnat un contract de închiriere pe şapte ani pentru birourile respective în 2017. Chiria lunară a fost de 107.526,50 de dolari în primul an complet şi a crescut treptat până la 128.397 de dolari în al şaptelea an.

Twitter nu a răspuns la un mesaj pentru comentarii. Compania nu mai are un departament de relaţii cu presa, reaminteşteThe Guardian.

Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022, iar compania are de plătit aproximativ 1 miliard de dolari pe an sub formă de taxe în urma tranzacţiei. Cea mai mare parte a averii lui Musk este legată de deţinerea acţiunilor Tesla, care au pierdut mai mult de jumătate din valoarea lor de când a devenit proprietarul Twitter. El a vândut acţiuni ale companiei de vehicule electrice în valoare de aproape 23 de miliarde de dolari pentru a finanţa achiziţia din aprilie, când a început să îşi construiască o poziţie în Twitter. Musk a pierdut chiar şi primul loc în topul celor mai bogate persoane din lume, potrivit Forbes.

Milardarul şi-a apărat măsurile extreme de reducere a costurilor luna trecută, într-o convorbire nocturnă pe Twitter Spaces. "Această companie este ca şi cum, practic, te-ai afla într-un avion care se îndreaptă ...citeste mai departe despre "Elon Musk a scos la licitație birourile angajaților de la Twitter. Compania nu și-a mai plătit chiria după preluarea de către miliardar" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 561 ori