Ecran prietenos pentru bunicute - aplicatia unui start-up romano-francez

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 15:47
911 citiri
Ecran prietenos pentru bunicute - aplicatia unui start-up romano-francez

Doua bunicute au inspirat un start-up romano-francez sa dezvolte o aplicatie care ii ajuta pe varstnici sa pastreze legatura cu rudele lor prin intermediul Internetului.

Sistemul - creatia unui start-up numit Hubert - a inceput sa functioneze luna aceasta in Statele Unite si in Europa, relateza Bangkok Post care citeaza AFP.

"Totul a pornit de la una dintre bunicile mele care a murit in Franta, intr-un azil pentru persoanele in varsta", a declarat Stephane Lucon, co-fondatorul francez al Hubert. Aplicatia a fost realizata cu ajutorul unui designer IT roman din Marea Britanie, Petre Nicolescu.

"Locuiam impreuna cu sotia si copiii mei la 2.000 de kilometri departare, in Romania. M-am dus sa o vizitez pe bunica ori de cate ori am putut, dar mi-ar fi placut daca si-ar fi putut vedea nepotii in fiecare zi, prin intermediul Skype sau orice alta aplicatie de videoconferinte", povesteste Stephane Lucon.

Dar, ca multi alti octogenari, bunica lui nu stia cum sa foloseasca o tableta ...citeste mai departe despre "Ecran prietenos pentru bunicute - aplicatia unui start-up romano-francez" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aplicatie batrani tableta, #interfata batrani tableta , #Stiri Internet