Ecologistii americani: Apple isi imbolnaveste muncitorii de cancer

Sambata, 15 Martie 2014, ora 12:49
1275 citiri
Ecologistii americani: Apple isi imbolnaveste muncitorii de cancer
Foto: The Telegraph

Consumatorii ar trebui sa-si intrebe constiinta si sa se gandeasca la soarta milioanelor de muncitori din fabricile producatorilor inainte sa cumpere produse ale Apple, spune organizatia non-profit Green America.

Expunerea la substante chimice toxice folosite in procesul de fabricare al componentelor din care sunt realizate produsele Apple poate cauza cancer, deteriorarea sistemului nervos si probleme ale sistemului reproductiv, spune grupul, avertizand ca muncitorilor nu li se da intotdeauna o pregatire adecvata pentru a folosi corect echipamentul de protectie, scrie The Telegraph.

Intre substantele chimice incriminate este n-hexane, folosita pentru stergerea ecranelor, pentru ca se evapora mai repede decat alti solventi, si care afecteaza sistemul nervos si, in unele cazuri severe, duce la paralizie. O alta substanta, benzenul cancerigen, e folosit pentru izolarea anumitor componenete electronice.

Green America cere Apple sa foloseasca substante chimice alternative mai ...citeste mai departe despre "Ecologistii americani: Apple isi imbolnaveste muncitorii de cancer" pe Ziare.com

#Green America acuzatii Apple cancer muncitori, #ecologisti acuzatii Apple chimicale cancerigene, #Apple expunere muncitori substante cancer , #Stiri Internet