E oficial: Compania Google, cercetata de Comisia Europeana

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 14:30
1267 citiri
E oficial: Compania Google, cercetata de Comisia Europeana
Foto: Android

Comisia Europeana a trimis Google o plangere oficiala atiturst, in care acuza compania ca incheie contracte restrictive pentru sistemul de operare Android, care impiedica producatorii de tablete si telefoane sa includa aplicatii si browsere de Internet ale unor furnizori concurenti.

Google plateste totodata producatorii de telefoane si operatorii de telecomunicatii sa instaleze numai aplicatia sa de cautare pe Internet pe dispozitive, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene citat de Bloomberg, conform News.ro.

"Consideram ca practicile Google priveaza consumatorii de posibilitatea mai larga de a alege intre aplicatii si servicii si stau in calea inovatiilor altor producatori", afirma comisarul pentru Concurenta Margrethe Vestager.

Google, bun de plata? Ce ii cere Fiscul francez

Prin trimiterea unei declaratii de obiectii, UE deschide o procedura antiturst oficiala impotriva Google, divizie a grupului Alphabet, creand conditiile pentru aplicarea unor amenzi uriase si ...citeste mai departe despre "E oficial: Compania Google, cercetata de Comisia Europeana" pe Ziare.com

#acuzatii Google Android Comisia Europeana, #Google Android smartphone aplicatii, #Comisia Europeana Google concurenta , #Stiri Internet