E amuzant sa ne imbatranim cu FaceApp, dar ce face aplicatia cu datele noastre? Iata recomandarile specialistului

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 08:36
1216 citiri
E amuzant sa ne imbatranim cu FaceApp, dar ce face aplicatia cu datele noastre? Iata recomandarile specialistului
Foto: FaceApp

Feed-urile noastre de Facebook, Instagram si Twitter au fost invadate in ultima vreme de poze "imbatranite" cu ajutorul filtrului folosit de aplicatia FaceApp. Nu numai ca a devenit viral, ci s-a transformat intr-un challenge, adica oamenii se indeamna sa faca aceasta transformare digitala. Dar de ce a devenit atat de populara si care sunt pericolele ascunse?

FaceApp foloseste o tehnologie numita "retea neurala", bazata pe Inteligenta Artificiala, prin care modifica digital fotografiile.

Ea contine si alte filtre, in afara de cel de imbatranire. Iti poate pune breton sau un zambet pe fata ori te poate "transforma" intr-o persoana de sex opus.

Pozele "imbatranite" au devenit de curand un fenomen in social media (doar pe Instagram, hashtagul #faceapp a fost folosit pana acum de peste 370.000 de ori) din trei motive principale:

E amuzant sa te vezi imbatranit/a;Modul in care se realizeaza imbatranirea e realist - adica iti pastreaza destule trasaturi faciale incat sa fii recognoscibil/a;E cool sa fii #trending si sa faci ce fac si altii.

Dar, ca orice aplicatie, FaceApp are termeni si conditii, respectiv o politica de confidentialitate, la care bine sa fim atenti putin, inainte sa decidem daca merita sa facem parte din aceasta distractie de moment.

Insa inainte de a trece la aceste detalii, mentionam ca Wireless Lab este compania care a creat-o, care are sediul in Rusia si este condusa de Yaroslav Goncharov.

Partajarea datelor utilizatorilor FaceApp

Punctul al treilea din politica de confidentialitate ofera cateva detalii despre conditiile si modul in care datele utilizatorilor pot fi partajate.

Pe scurt, FaceApp sustine ca nu partajeaza datele utilizatorilor (care includ, printre altele, cookie-uri, informatii despre logare, despre locul in care folosesti aplicatia, date de identificare a dispozitivelor, modul in care folosesti aplicatia etc.) fara ca acestia sa isi dea acordul, cu exceptia:

- companiilor care fac deja parte din grupul de firme de care apartine si FaceApp, dar si cu toate firmele care vor face pe viitor parte din grup;- unor terte parti in scopuri publicitare.

Politica de confidentialitate mai precizeaza ca FaceApp ar putea indeparta acele date care pot identifica utilizatorul si ar putea combina informatiile despre utilizator cu altele relevante, pastrandu-le totusi identitatea secreta, pentru a le partaja cu altii.

De asemenea, aplicatia partajeaza date si cu alte servicii, daca utilizatorul isi da acord ...citeste mai departe despre "E amuzant sa ne imbatranim cu FaceApp, dar ce face aplicatia cu datele noastre? Iata recomandarile specialistului" pe Ziare.com

#FaceApp date utilizatori, #FaceApp securitate date, #FaceApp politica confidentialitate, #aplicatie imbatranire, #imbatranire FaceApp, #pericole FaceApp, #FaceApp , #Stiri Internet