Dispare treptat libertatea de acces la Internet in lume? O tara puternica din UE, in picaj

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 08:33
1023 citiri
Dispare treptat libertatea de acces la Internet in lume? O tara puternica din UE, in picaj
Foto: Arhiva Ziare.com

Libertatea de acces la Internet a scazut pentru a cincea oara consecutiv in lume, potrivit ONG-ului Freedom House, care subliniaza intr-un raport publicat miercuri "regresele notabile" inregistrate in Libia, Ucraina si Franta.

Aproape sase persoane din zece (58%) din lume traiesc intr-o tara unde internauti si bloggeri au fost arestati pentru postarea in mediul online a unor continuturi referitoare la subiecte politice, sociale sau religioase, potrivit raportului anual din 2015 al Freedom House, relateaza AFP.

Libertatea de expresie pe Internet a scazut in 32 dintre cele 65 de tari studiate de ONG din iunie 2014.

"Regrese notabile au fost inregistrate in Libia, Franta si, pentru a doua oara consecutiv, in Ucraina, pe fondul conflictului teritorial si al razboiului de propaganda cu Rusia", subliniaza ONG-ul intr-un comunicat.

"Pozitia Frantei a scazut in principal din cauza politicilor problematice adoptate dupa atacurile teroriste de la Charlie Hebdo" in ianuarie, explica ...citeste mai departe despre "Dispare treptat libertatea de acces la Internet in lume? O tara puternica din UE, in picaj" pe Ziare.com

#acces liber Internet Europa Franta , #Stiri Internet