Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Directorul FBI este „extrem de îngrijorat” de operațiunile Tik Tok din SUA. Scenariile luate în calcul la cel mai înalt nivel

Directorul FBI este „extrem de îngrijorat” de operațiunile Tik Tok din SUA. Scenariile luate în calcul la cel mai înalt nivel

Directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Christopher Wray, a declarat marţi membrilor Congresului că este ”extrem de îngrijorat” de operaţiunile TikTok în SUA, din cauza riscurilor de securitate implicate, transmite CNBC.

”Avem preocupări de securitate naţională cel puţin din partea FBI în legătură cu TikTok”, a spus Wray membrilor Comitetului pentru Securitate Internă al Camerei Reprezentanţilor, într-o audiere despre ameninţările existente la nivel mondial.

Aceste îngrijorări ”includ posibilitatea ca guvernul chinez să-l folosească pentru a controla colectarea de date pentru milioane de utilizatori. Sau controlul asupra algoritmului de recomandare, care ar putea fi folosit pentru operaţiuni de influenţă, dacă ar alege să facă acest lucru. Sau pentru a controla software-ul de pe milioane de dispozitive, ceea ce i-ar oferi posibilitatea de a compromite din punct de vedere tehnic dispozitivele personale.”

Remarcile lui Wray se bazează pe cele ale altor oficiali guvernamentali şi membri ai Congresului, care şi-au exprimat scepticismul profund cu privire la capacitatea platformei video deţinută de China de a proteja informaţiile utilizatorilor din SUA de un guvern advers.

TikTok a susţinut că nu stochează datele utilizatorilor din SUA în China, unde legea permite guvernului să forţeze companiile să predea informaţii interne.

Wray a spus că numai legislaţia din China este ”un motiv suficient pentru a fi extrem de îngrijorat”.

TikTok nu a răspuns imediat la cererea CNBC de a comenta comentariile lui Wray.

Dar articolelor publicate de Forbes au pus la îndoială securitatea informaţiilor utilizatorilor din SUA ai TikTok.

Forbes a relatat, de exemplu, că grupul-părinte al TikTok, ByteDance, plănuia să folosească aplicaţia pentru a monitoriza detaliile specifice ale locaţiei anumitor cetăţeni americani, citând materiale pe care le-a analizat.

TikTok a respins articolul, negând că a urmărit vreodată anumiţi cetăţeni americani cu locaţiile lor specifice şi a criticat Forbes pentru publicarea acuzaţiilor.

Wray a spus că orice detalii despre acţiunile TikTok ar trebui să fie discutate într-un briefing clasificat. Dar el i-a asigurat pe parlamentari că ”cu siguranţă este ceva care se află pe radarul nostru şi vă împărtăşim preocupările”.

Potrivit The New York Times, administraţia Biden s-a apropiat de un acord cu compania pen ...citeste mai departe despre "Directorul FBI este „extrem de îngrijorat” de operațiunile Tik Tok din SUA. Scenariile luate în calcul la cel mai înalt nivel" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 516 ori
Citeste mai multe despreSUA tik tok FBI China