Descoperire socanta: Rachete nucleare, exploatate de computere arhaice! In SUA

Sambata, 03 Mai 2014, ora 08:56
1089 citiri
Descoperire socanta: Rachete nucleare, exploatate de computere arhaice! In SUA
Foto: Arhiva

Intr-o vizita recenta la una din bazele militare din Wyoming, care se ocupa de lansarea rachetelor nucleare, Leslie Stahl, reporter la emisiunea "60 minutes" de la CBS, a facut o descoperirea surprinzatoare.

Ea a vazut in premiera o discheta de 8 inch si intreaga "tehnologie arhaica" pe care o foloseau militarii acestei unitati importante.

In anii 1960 si 1970, guvernul SUA a construit mai multe unitati identice cu cea pe care Stahl a vizitat-o, pentru a opera si ascunde secretele rachetelor Minuteman care reprezentau avangarda armatei SUA.

Bazele au fost dotate cu tehnologie de ultima ora a timpului respectiv, dar pana in prezent nu e nici un indiciu ca a fost modernizat ceva.

De exemplu, militarii folosesc telefoanele analogice pentru comunicare, calculatoarele si echipamentele sunt vechi, voluminoase si vopsite intr-o culoare galbena de inspiratie retro, relateaza Huffington Post.

Maiorul Jack Weinstein, care ...citeste mai departe despre "Descoperire socanta: Rachete nucleare, exploatate de computere arhaice! In SUA" pe Ziare.com

#computere vechi rachete nucleare, #tehnologie arhaica rachete nucleare SUA, #tehnologie veche baza nucleara , #Stiri Internet