Dell a semnat un contract cu EPO pentru servicii de gestionare a sistemelor desktop

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 10:26
1440 citiri
Dell a semnat un contract cu EPO pentru servicii de gestionare a sistemelor desktop

Dell a semnat, la inceputul lunii decembrie, un contract de mai multe milioane de euro cu Oficiul European de Brevete, pe o durata de minim sase ani, unul dintre cele mai importante contracte ale Dell in sectorul public din regiunea EMEA. In baza acestui contract, Dell va furniza servicii de gestionare a sistemelor desktop pentru baza instalata a EPO, care include aproximativ 9.500 de sisteme desktop, laptopuri si imprimante personale.

Dell va inlocui PC-urile existente cu sisteme desktop Dell OptiPlex 755 si peste 1.000 de notebook-uri Dell Latitude E-Series vor fi implementate in cadrul birourilor EPO din Munchen, Berlin, Viena si Haga pana la sfarsitul acestui an.

Conform contractului, noile sisteme si servicii Dell vor imbunatati in mod semnificativ productivitatea angajatilor, facilitand furnizarea de servicii mai fluide si rapide utilizatorilor.

Ca parte a acordului privind serviciile de gestionare a sistemelor desktop, Dell va actiona ca unic punct de contact pentru implementarea gestionata, inclusiv in ceea ce priveste instalarea sistemelor desktop si serviciile de suport pentru clienti gestionate, precum serviciul de asistenta tehnica destinat celor 7.400 de angajati ai EPO. Aceste servicii sunt facturate pe baza unui model client-per-seat flexibil si gestionat, care permite EPO sa plateasca numai pentru serviciile utilizate lunar.

In plus, acordul include gestionarea achizitiilor in mod centralizat, atat in cazul inlocuirii infrastructurii IT, cat si in cazul achizitiilor ad hoc. Componentele hardware vor fi personalizate prin serviciul Dell Custom Factory Integration  pentru a raspunde cerintelor specifice ale EPO, acest lucru determinand reducerea timpului necesar livrarii si implementarii echipamentelor noi.

"Am ales Dell nu numai pentru ca ofera hardware si servicii de cea mai buna calitate, ci datorita flexibilitatii oferite de echipa Dell inca din prima zi. De exemplu, Dell ne permite sa adaugam orice componente catalogului nostru hardware specific, oricand acest lucru este necesar. Putem adauga echipamente noi precum imprimante, laptopuri sau stick-uri USB in locatie oricand este nevoie, reducand astfel timpul alocat acestui proces, de la cateva luni la cateva saptamani sau chiar cateva zile, in anumite cazuri. Am incheiat acest parteneriat pe termen lung cu Dell datorita reputatiei solide a acestei companii in sectorul public si suntem nerabdatori sa imbunatatim serviciul pe care il vom oferi cetatenilor europeni in urmatorii ani', a afirmat Simon Redfern, Desktop Services Manager la EPO.

Pana in acest moment, Dell a livrat peste 7.000 de sisteme desktop OptiPlex 755 cu sistem de operare Windows XP comunitatii de utilizatori EPO.

Dell va finaliza procesul de implementare a sistemelor desktop pana la sfarsitul acestui an, precum si cel de inlocuire a notebook-urilor utilizate in prezent de EPO cu modele din gama Dell Latitude E-Series pana la mijlocul anului 2009.