De ce trebuie sa actualizezi imediat sistemul de operare al dispozitivelor Apple

Luni, 24 Februarie 2014, ora 08:56
1295 citiri
De ce trebuie sa actualizezi imediat sistemul de operare al dispozitivelor Apple

Vineri, Apple a lansat, in tacere, iOS 7.0.6, spunand intr-o scurta nota explicativa ca a rezolvat o problema in ce priveste atacul hackerilor. Asadar, a fost o problema?

Nota Apple spune despre aceasta problema rezolvata ca, inainte de acest sistem de operare, "un hacker cu o mai buna pozitie in retea putea retine si modifica date in sesiunile protejate de SSL/TLS".

Ce este SSL/TLS?

SSL (Secure Sockets Layer) te ajuta sa-ti pastrezi secrete datele private cand se face legatura dintre browser (Mozilla, Google Chrome, Internet Explorer, Safari) si site-urile pe care intri. TLS (Transport Layer Security) este in mare acelasi lucru ca SSL si, pe scurt, cele doua impreuna iti pastreaza confidentiale informatiile financiare cand faci cumparaturi online, arata Gizmodo.

Problema pe care spune Apple ca a rezolvat-o permitea o interceptare a comunicatiilor dintre browser si site-ul pe care intrai, din partea hackerilor. Interceptarea aceasta insemna monitorizarea, inregistrarea si ...citeste mai departe despre "De ce trebuie sa actualizezi imediat sistemul de operare al dispozitivelor Apple" pe Ziare.com

#securitate dispozitive Apple, #sistem de operare iOS, #OS X sistem operare MAC , #Stiri Internet