De ce au nevoie afacerile de social bookmarking

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 13:59
1433 citiri
De ce au nevoie afacerile de social bookmarking

Internetul este, prin definitie, o biblioteca giganta, un conglomerat de informatii, unele mai relevante decat altele. "Semnele de carte" sociale ajuta la sortarea continutului relevant si impartasirea acestuia, intre mai multi utilizatori. 

Potrivit reprezentantilor Delicious, unul dintre cele mai importante site-uri de acesta factura, social bookmarking-ul se defineste prin salvarea tuturor linkurilor importante, impartasirea acestora cu alti prieteni si feedback-ul acestora, de cele mai multe ori, sub forma unor alte linkuri, potrivit Inc.com. 

Cele mai importante site-uri de social bookmarking


Digg.com a trecut recent prin "chinurile refacerii", fiind dotat cu un design si caracteristici noi. Sistemul de voturi folosit de Digg poate ridica sau poate scadea vizibilitatea linkurilor impartasite de utilizatori.

Mixx si Reddit functioneaza pe aceleasi principii ca si Digg.com.

Yahoo! Buzz ofera utilizatorilor posibilitatea de a publica linkuri catre stiri pe care le considera importante pentru a genera, dupa cum ii spune si numele, un "buzz".

StumbleUpon
se deosebeste de celelalte site-uri de social bookmarking, auto-intitulandu-se "motorul de cautare inteligent".

Acesta sorteaza stirile pe baza criteriilor stabilite de utilizator, pentru ca acesta sa se "impiedice" de ceea ce il intereseaza.

Delicious foloseste un sistem de clasificare non-ierarhic, unde userii pot atribui taguri si pot clasifica linkurile in diverse categorii.


Importanta social bookmarking pentru afaceri



Daca pentru utilizatori, site-urile de social bookmarking sunt ideale pentru filtrarea si categorisirea stirilor relevante, pentru companii, acestea pot deveni instrumente importante de crestere a traficului, a brand awareness-ului si a credibilitatii.

Iata cateva sfaturi pentru un start de succes pe site-urile de social bookmarking.

Creeaza-ti conturi pe cele mai importante site-uri de social bookmarking si completeaza profilul cu toate datele posibile. Include aici o descriere a companiei si un link catre pagina acesteia de Internet.

Instaleaza instrumentele si butoanele puse la dispozitie de paginile de social bookmarking pe site-ul sau blogul companiei.

Publica linkuri catre articole recente
si relevante din site-ul tau. Cu cat esti mai activ in aceste comunitati, cu cat vei avea o reputatie mai buna si vei capata mai multa incredere.

Conecteaza-te cu alti utilizatori din comunitate, care sunt interesati de linkurile pe care le publici.

#social bookmarking, #internet, #business, #companii, #digg , #Stiri Internet