Curierii Amazon vor intra direct in casele clientilor pentru a livra coletele. Vor descuia usa cu o aplicatie

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 09:46
1778 citiri
Curierii Amazon vor intra direct in casele clientilor pentru a livra coletele. Vor descuia usa cu o aplicatie
Foto: Arhiva Pixabay

Amazon va lansa un serviciu care le va da posibilitatea curierilor sa descuie usile clientilor pentru a livra coletele direct in interiorul locuintelor.

Pentru a dispune de acest serviciu, utilizatorii Amazon Key vor avea nevoie de o incuietoare inteligenta si de camera Cloud Cam.

Curierii vor scana codul de bare de pe un colet, iar dupa ce comanda va fi verificata online, camera va incepe sa inregistreze, iar persoana care va face livrarea va putea descuia usa cu ajutorul unei aplicatii.

Utilizatorii vor avea posibilitatea de a opta pentru a viziona in timp real livrarea sau pentru a primi ulterior o inregistrare video.

Printre incuietorile inteligente compatibile se numara modele fabricate de Yale si Kwikset, mentioneaza sursa citata.

Acelasi sistem poate fi utilizat pentru a permite accesul persoanelor care plimba caini, a celor care se ocupa de menaj sau a oaspetilor.

Gigantul american de retail online cauta de multa vreme solutii pentru imbunatatirea sistemului de livrari. "Amazon pare a fi intr-o misiune de neoprit, aceea de a detine fiecare aspect al locuintei", a declarat Ben Wood, analist in cadrul CCS Insight.

Desi a recunoscut ca a utilizat o sonerie video si o incuietoare inteligenta pentru a permite accesul curierilor in garajul sau, Wood a declarat ca a cere clientilor sa isi puna la dispozitie usile de la intrare ar putea fi un proces mai dificil.

"Inteleg ca se fac multe eforturi pentru ca incuietorile conectate sa devina sigure. Nu va fi nevoie insa decat de cateva incidente pentru a pune punct (acestui demers) - oamenii nu vor dori sa aiba ceva la usa din fata daca vor simti ca nu e sigur", a precizat analistul.

Luna trecuta, rivalul Amazon, Nest, a lansat noi produse inteligente destinate locuintei, printre acestea numarandu-se o alarma conectata la internet si o sonerie video ce poate fi conectata cu o incuietoare inteligenta Yale. Si prin acestea poate fi descuiata de la distanta usa locuintei pentru a permite accesul prietenilor sau al curierilor, mai arata BBC.

Amazon Key va fi disponibil initial in 37 de orase din Statele Unite in care va efectua livrari firma de curierat a gigantului retail, Amazon Logistics. ...citeste mai departe despre "Curierii Amazon vor intra direct in casele clientilor pentru a livra coletele. Vor descuia usa cu o aplicatie" pe Ziare.com

#Amazon curier intra casa livrare, #livrare Amazon Key , #Stiri Internet