Cum ucide Microsoft parolele. Nu mai e nevoie sa le retii

Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 22:27
2416 citiri
Cum ucide Microsoft parolele. Nu mai e nevoie sa le retii
Foto: Microsoft

Tuturor ni s-a intamplat la un moment dat sa ne uitam macar una dintre parole. Se instaleaza panica, mai ales daca avem nevoie urgent de o informatie stocata pe dispozitivul pe care incercam sa-l accesam. Microsoft incearca sa rezolve aceasta problema prin eliminarea parolelor.

Compania americana a anuntat ca cei cu conturi de Microsoft nu trebuie decat sa-si instaleze pe telefon Microsoft Authenticator account. Apoi, sa scrie utilizatorul si o notificare va veni pe telefonul mobil.

O simpla atingere si gata, logarea s-a facut, fara sa mai fii nevoit sa-ti amintesti parola cu majuscule, cifre si alte artificii menite sa asigure securitatea, arata Business Insider.

Totusi, aceasta abordare are limitarile ei. Va trebui sa ai tot timpul telefonul cu tine, acces la el si nu te va ajuta daca va fi descarcat. Altfel, tot pe parola va trebui sa te bazezi. Iar aceasta nu va trebui sa fie de tipul 123456 sau 123456789, cele mai populare parole, dupa cum arata studiile.

Conform Business Insider, care citeaza experti, cel mai bine e sa gasesti o parola puternica, sigura, pe care sa o ai pentru toate conturile.

Cum insa nu suntem foarte priceputi la alegerea parolelor, nu e de mirare ca o gramada de companii incearca tot felul de tehnici care sa le inlocuiasca: de la recunoasterea ritmului cardiac pana la citirea pe buze.

Citeste si care sunt cele mai neinspirate parole. Nu trebuie sa fii hacker ca sa le poti sparge. ...citeste mai departe despre "Cum ucide Microsoft parolele. Nu mai e nevoie sa le retii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Microsoft cont parole, #eliminare parola, #conturi fara parola Microsoft, #alternativa parola , #Stiri Internet