Cum se implica gigantii Internetului in lupta impotriva Statului Islamic

Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 11:11
1213 citiri
Cum se implica gigantii Internetului in lupta impotriva Statului Islamic
Foto: Le Point

Uniunea Europeana s-a alaturat gigantilor Internetului in lupta impotriva jihadistilor, la o intalnire cu ministrii de Interne la Luxemburg, cu scopul de a face dificila recrutarea de noi membri si a impiedica raspandirea propagandei acestora.

"Nu se pune problema de a bloca Internetul. Nu acesta a fost scopul intalnirii. A fost o intalnire informala pentru a discuta despre modalitatie de a coopera. Nu s-a luat nicio decizie politica", a declarat Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru Afaceri Interne. "Este, intr-adevar, o situatie de urgenta, insa nu trebuie sa ne grabim sa luam decizii fara sa ne gandim bine", a avertizat aceasta.

Responsabilii retelelor de pe Internet, respectiv Google, Facebook, Twitter si Microsoft au explicat ministrilor care sunt politicile de control asupra continutului site-urilor, informeaza Le Point.

Organizatiile jihadiste folosesc retelele sociale si platformele de pe Internet pentru a difuza fotografii si filme cu actiunile lor si pentru a ...citeste mai departe despre "Cum se implica gigantii Internetului in lupta impotriva Statului Islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ue Internet contra terorist, #UE retele lupta jihadisti, #retele sociale grupuri terorist , #Stiri Internet