Cum sa te protejezi cand utilizezi retele wireless sau calculatoare publice

Joi, 11 Martie 2010, ora 13:41
2005 citiri
Cum sa te protejezi cand utilizezi retele wireless sau calculatoare publice

Sunteti un calator cumpatat. Va puneti in bagaje lotiune de plaja, sisteme de siguranta pentru bagaje si o borseta in care sa va tineti banii. Dar ce precautii digitale va luati?

Calculatoarele din cafenele si hoteluri sunt renumite pentru programele malware pe care le contin, inclusiv programe "keylogger" care inregistreaza tastele folosite de utilizatori si folosesc capturi de ecran ca sa colectioneze parolele, informeaza Mediafax.

Multe computere personale nu au importante pachete de securitate pentru software sau antivirusi cu actualizarile facute la timp. Sau chiar pot avea montate mascat la spate dispozitive fizice de memorare a tastelor folosite.

Inainte de a folosi computerele publice, intrebati ce masuri de securitate sunt folosite pentru acele dispozitive.

Hotelurile si cafenelele mai bune au grija de calculatoarele lor si le reseteaza dupa fiecare utilizator, astfel incat programele neautorizate sa fie inlaturate. (Chiar si asa, e intotdeauna o idee buna sa va asigurati ca browserul pe care il folositi nu va tine minte parolele si ca va delogati de pe fiecare site pe care l-ati folosit inainte de a va ridica de la calculator.) 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#securitate retele wireless calculatoare publice, # memorare taste , #Stiri Internet