Cum poti ajunge redactor la Wikipedia

Duminica, 24 Aprilie 2011, ora 18:53
1726 citiri
Cum poti ajunge redactor la Wikipedia

Bogdan Stancescu, creatorul versiunii in limba romana a celebrei enciclopedii din mediul online, Wikipedia, sustine ca oricine poate scrie pe wikipedia, indiferent de varsta, de la copii pana la batrani trecut de 70 de ani, adaugand ca activitatea de redactor la Wikipedia poate incepe oricand, dar se si poate opri imediat.

"Era o versiune in romana, exista subdomeniul ro.wikipedia.org, erau vreo doua articole scrise deja, pagina principale avea 2-3 cuvinte, interfata era toata in engleza", povesteste Bogdan Stancescu, pentru EVZ. 

Acesta adauga ca pe Wikipedia poate scrie oricine.

"Sunt copii care scriu de ale lor, sunt si persoane peste 70 de ani. Dar cei mai multi sunt adulti tineri. Relativi multi s-au implicat in studentie". Activitatea de redactor la Wikipedia poate incepe oricand, dar si inceta oricand. 

Bogdan Stancescu sustine ca in anii petrecuti alaturi de proiect, a cunoscut oameni valorosi, implicai, dar ca au fost si parti negative.

In opinia sa, Wikipedia este mai presus de voluntariat.

 "Wikipedia aceasta e ceva mai presus decat voluntariatul. Inseamna si dispozitie la a colabora cu cineva pentru ceva. Noi, ca natie, am uitat cum e sa cooperezi. Si nu numai noi, este o mentalitate estica. O vad la Wikipedia in engleza, unde ei (occidentalii - n.r.) incearca sa fie constructivi, si, deodata, vine un estic cu scandal".

In prezent, Wikipedia are peste 158.000 de articole, chiar daca multe sunt asa-numitele cioturi (articole foarte scurte)

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#redactor wikipediat, #mediu online, #enciclopedie, #loc munca wikipedia , #Stiri Internet