Cum ne dam seama ca suntem dependenti de Facebook. Psiholog: Poate deveni patologic

Joi, 26 Decembrie 2013, ora 13:17
1290 citiri
Cum ne dam seama ca suntem dependenti de Facebook. Psiholog: Poate deveni patologic

Retelele sociale au devenit, in ultimii ani, un fenomen de mare amploare in lume, dar si in Romania. Oameni de toate varstele si treptele sociale folosesc Internetul pentru a comunica, pentru a-si prezenta viata, pentru a se lauda, pentru a-si impartasi ideile sau pentru a se informa.

Indiferent de scopul declarat pentru care fiecare dintre noi foloseste retelele sociale, specialistii avertizeaza ca retelele precum Facebook pot crea dependenta.

Si oricat de inofensive ar parea retelele sociale, se pare ca multe persoane dezvolta un fel de dependenta izvorata din incercarea de a folosi Facebook pentru a umple alte goluri din viata. Potrivit specialistilor, retelele sociale sunt o falsa solutie. Psihologul Cristiana Levitchi a vorbit pentru Ziare.com despre problemele pe care le poate ascunde dorinta continua de a fi prezent mereu intr-o lume virtuala.

"Orice poate deveni un drog. Se pare ca dependenta de calculator poate fi la fel de puternica precum cea de droguri sau de ...citeste mai departe despre "Cum ne dam seama ca suntem dependenti de Facebook. Psiholog: Poate deveni patologic" pe Ziare.com

#Facebook psiholog Cristina Levitchi, #Facebook dependenta gol interior, #efect psihic retele sociale Facebook , #Stiri Internet