Cum mergi la shopping in viitor: Oglinzi inteligente in cabinele de proba si roboti care ne vor asista la tot pasul

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 16:55
1287 citiri
Cum mergi la shopping in viitor: Oglinzi inteligente in cabinele de proba si roboti care ne vor asista la tot pasul
Foto: Arhiva Ziare.com

Datorita tehnologiei, mersul la cumparaturi s-ar putea schimba cu totul, mult mai curand decat credem. Astfel, in loc sa mai stam minute in sir la coada, la case, am putea plati cumparaturile direct din cabina de proba, doar apropiindu-ne ceasul, brelocul sau inelul de o oglinda inteligenta. Sau si mai bine - ca sa evitam aglomeratia din trafic - am putea vizita, de acasa, magazinele care, desi par aievea, exista doar in realitatea virtuala sau in cea augmentata.

Plata cu bani pesin sau chiar cu cardul bancar sunt pe cale sa devina istorie, in conditiile in care deja s-au inventat moduri mai sigure si atractive de a achita cumparaturi sau note de plata. Parte dintre aceste inovatii - pe care pana de curand le admiram doar in filme stiintifico-fanstastice - sunt expuse pe 29 si 30 octombrie la Mastercard Technology Summit, de la Palatul Parlamentului. Iata doar cateva dintre aceste inovatii care ar putea schimba in curand lumea cumparaturilor.

Oglinda inteligenta: alegi haine, le incerci si le platesti direct din cabina de proba

Pe langa ca te face sa simti ca traiesti in viitor, oglinda inteligenta te ajuta sa economisteti o multime de timp. Sa spunem ca tricoul pe care ti l-ai ales nu iti vine. In loc sa colinzi magazinul ca sa iti alegi altul, e suficient sa il apropii de oglida. Aceasta iti va afisa un meniu, cu ajutorul caruia sa poti comanda tricoul intr-o marime si chiar cu o culoare diferita.

In plus, aceeasi oglinda te va ajuta sa afli cum iti sta tricoul in lumina de rasarit, de amiaza sau de asfintit. Iar daca esti multumit, il poti plati direct din cabina, fara sa mai treci pe la casa.

Evident, plata "la oglinda" se face contactless, fie cu un card bancar, fie cu alte dispozitive care ar putea in curand sa il inlocuiasca. Deja exista tehnologia care permite ca cipul cardului sa fie incorporat intr-un ceas, intr-o bratara sau chiar intr-un breloc sau un inel.

Citeste mai departe si vezi imagini pe "Ziare.com".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pepper plata cumparaturi viito mastercard, #oglinda inteligenta cabina proba, #plata card inel breloc , #Stiri Internet