Cum aratau la inceput cele mai cunoscute site-uri din lume

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 12:52
2150 citiri
Cum aratau la inceput cele mai cunoscute site-uri din lume

Internetul se dezvolta cu o rapiditate asa de mare, cu noi tehnologii care apar de la o zi la alta, incat aproape ca nu-ti vine sa crezi cum aratau cele mai cunoscute site-uri la inceputurilor lor. Schimbarile sunt radicale.

Lista intocmita de Mashable.

Google

Incepem cu Google, cel mai folosit motor de cautare pe Internet din lume, care are in spate sute de mii de servere. Logo-ul companiei nu s-a schimbat prea mult, dar serviciile oferite da. Google a fost creat de catre Sergey Brin si Larry Page, pe atunci studenti la Stanford, si lansat in data de 4 septembrie 1998. Interfata era atat de simpla pentru ca fondatorii sai nu stiau HTML si pentru ca vroiau un design cat mai practic

YouTube

YouTube a fost lansat in februarie 2005 cu o interfata simplista, care nu sugere in niciun fel existenta vreunor videoclipuri. Primul clip incarcat pe site a fost creat de catre unul dintre fondatorii YouTube, Jarwid Karim, si a fost intitulat "Me at the Zoo". Avea o durata de 19 secunde si era filmat la gradina zoologica din San Diego.

Facebook

La inceput s-a numit Thefacebook. Ceea ce este astazi cea mai mare retea sociala din lume a fost creata de Mark Zuckerberg in februarie 2004. Asa cum se vede si din interfata initiala, site-ul era disponibil doar studentilor de la Harvard University. Astazi Facebook are peste 800 milioane de utilizatori din intreaga lume.

Vechea interfata a Facebook continea o imagine a chipului unui om, in coltul din stanga sus al paginii, care era o fotografie editata cu chipul lui Al Pacino.

Yahoo

Yahoo este acronimul de la "Yet Another Hierarchical Officious Oracle". A fost produsul unui alt duo de la universitatea Standford, Jerry Yang si David Filo. In martie 1995, site-ul Yahoo a fost proclamat ca fiind primul ghid de navigare online. Interfata originala continea o simpla bara de cautare si hyperlinkuri catre alte website-uri, dar a fost transformat rapid intr-un website personalizat.

Amazon

Centrul Mecca al shoppingului online dateaza inca din 1995, cand era considerat in mod principal ca librarie online. Jeffrey Bezos a numit site-ul dupa numele fluviului Amazon. Site-ul original continea mult text.

Twitter

Primul concept al website-ului Twitter poate fi cu greu recunoscut in versiunea de astazi a Twitter. Reteaua sociala a fost creata de catre Jack Dorsey in iulie 2006. Continea cuvantul "Twttr", inspirat de la Flickr. Cu toate ca interfata site-ului a fost schimbata de cel putin sase ori in ultimii cinci ani. In prezent, reteaua are peste 100 milioane de utilizatori.

NYTimes

Istoria ziarului tiparit NYTimes incepe inca din 1851, iar a website-uliu din 1996.

MySpace

MySpace a fost lansat in august 2003 ca un competitor al Friendster. Design-ul original al MySpace era simplist, iar cand reteaua a crescut in popularitate, intre 2005 si 2008, News Corp. a cumparat site-ul pentru 580 milioane dolari. Recent, MySpace a fost vandut catre Specific Media si Justin Timberlake, pentru 35 milioane dolari.

#design, #website, #cele mai cunoscute siteuri , #Stiri Internet