Cum ar putea arata smartphone-ul viitorului

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 23:11
1405 citiri
Cum ar putea arata smartphone-ul viitorului

Mozilla, organizatia din spatele browser-ului Firefox, a prezentat un concept de smartphone creat de un membru al Mozilla Labs din ideile comunitatii online, rezultatul fiind un telefon cu proiectoare, incarcare wireless, adaptor Bluetooth ("dongle") si camera de 8 megapixeli, potrivit Mediafax.

Telefonul a fost creat de Billy May, membru al comunitatii Mozilla Labs, platforma de creatie si dezbatere care invita utilizatorii sa isi discute ideile si sa participe la proiecte despre viitorul internetului.

May a demarat proiectul "Seabird" la inceputul anului 2009, pe Mozilla Labs, cerand membrilor comunitatii sa vina cu idei pentru a crea smartphone-ul perfect.

Rezultatul este un concept de smartphone care iese in evidenta prin densitatea de tehnologii de ultima ora si functii inovative.

Surprinzatoare sunt cele doua proiectoare mobile aflate pe muchiile laterale, prin intermediul carora telefonul poate imita un laptop, proiectand pe o suprafata verticala imaginea (ecranul) si, in acelasi timp, pe o suprafata orizontala o tastatura luminoasa care raspunde comenzilor utilizatorului datorita senzorilor infrarosu care detecteaza "tastele" atinse.

Acelasi proiectoare pot "desena" o tastatura QWERTY completa in jurul telefonului pentru a facilita transmiterea de email-uri si sms-uri. 

Designerul conceptului noteaza ca tehnologiile necesare pentru producerea unui prototip exista, insa nu au inca suficienta raspandire.

Cea mai importanta problema ramane insa bateria, care ar trebui sa fie deosebit de puternica pentru a face viabil un astfel de smartphone.

Conceptul are o camera foto-video de 8 megapixeli, adaptor Bluetooth incorporat, incarcare wireless a bateriei, port Mini USB si o casca Bluetooth detasabila care poate servi si ca mouse wireless, pe infrarosu.

#smartphone, #mozilla, #firefox , #Stiri Internet