Cum afli ce crede Google despre tine

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 14:00
1563 citiri
Cum afli ce crede Google despre tine
Foto: Grove Group

Cand folosesti Google, faci un compromis. Ai acces gratuit la servicii precum Gmail, YouTube si Google Maps, iar in schimb esti de acord sa oferi numeroase informatii personale.

Cu cat Google stie mai multe lucruri despre tine, cu atat mai mari vor fi castigurile sale din publicitate. Astfel, agentiile de publicitate sunt dispuse sa plateasca mai mult pentru reclamele furnizate potentialilor clienti considerati a fi ideali, pe baza profilului realizat de gigantul american, scrie Business Insider.

De exemplu, o companie aeriana este interesata ca reclamele sale sa ajunga la cei carora le place sa calatoreasca. Producatorii de haine pentru copii vor ca reclamele lor sa fie vazute de parinti.

Google dispune de o multitudine de metode pentru a afla informatii despre utilizatori. Sunt lucruri pe care acestia le transmit in mod direct, atunci cand se inregistreaza pe servicii ca Gmail si Google Maps ori in cazul in care folosesc un smartphone cu Android, precum numele, numarul de ...citeste mai departe despre "Cum afli ce crede Google despre tine" pe Ziare.com

#Google date personale, #Google utilizatori , #Stiri Internet