Vanzarile de calculatoare au evoluat spectaculos in pandemie. Este cea mai mare crestere din ultimii zece ani

Luni, 12 Octombrie 2020, ora 08:37
1203 citiri
Vanzarile de calculatoare au evoluat spectaculos in pandemie. Este cea mai mare crestere din ultimii zece ani
Acer a inregistrat cea mai mare crestere FOTO Pixabay

Coronavirusul a motivat oamenii sa cumpere mai multe PC-uri, pentru a lucra de acasa, ceea ce a facut ca piata sa inregistreze o crestere spectaculoasa in al treilea trimestru.

Piata de PC-uri crescut in al treilea trimestru, conform Canalys, cu 12,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce au fost vandute 79,2 milioane de unitati. Este cea mai mare crestere pe care a aceasta piata a inregistrat-o in ultimii 10 ani.

Performerele categoriei au fost laptopurile, care au ajuns la 64 milioane de unitati livrate. Daca laptopurile au crescut spectaculos, cu 28,3%, desktop-urile au mers in directia opusa, scazand cu 26%.

Cele mai mari cresteri le-au avut Acer si Apple, companii care ocupa locurile 5 si 4 in piata. Acer a crescut cu 15% dupa ce a livrat 5,6 milioane de unitati, iar Apple, care a livrat 6,3 milioane unitati, a crescut cu 13,2%.

Lupta pentru pozitia de lider a pietei se da in continuare intre Lenovo si HP, cu un usor avantaj pentru Lenovo dar cu o crestere putin mai mare pentru HP. Lenovo a crescut cu 11,4% dupa ce a livrat 19,2 milioane de unitati, iar HP a ajuns la 18,6 milioane de unitati, crescand cu 11,9%.

Din top 5, singurul producator care a scazut a fost Dell. Al treilea jucator al pietei a scazut cu 0,5%, dupa ce a livrat 11,9 milioane de unitati.

Canalys nu ofera si o predictie pentru ultimul trimestru al anului, dar, tinand cont de un iminent val doi al infectarilor cu COVID-19, piata PC-urilor se va mentine pe plus fata de anul trecut. ...citeste mai departe despre "Vanzarile de calculatoare au evoluat spectaculos in pandemie. Este cea mai mare crestere din ultimii zece ani" pe Ziare.com

#calculatoare, #Piata, #pandemie, #vanzari , #Stiri Internet