Cu iPad-ul la recrutare

Luni, 21 Martie 2011, ora 14:27
1232 citiri
Cu iPad-ul la recrutare

In curand, armatele vor fi dotate cu smartphone-uri si tablete pe care sa ruleze aplicatii specifice, informeaza PC World.

Harris, un furnizor de tehnologie al Pentagonului cu experienta in transmisiuni video, lucreaza deja la o aplicatie care va permite unui soldat sa controleze, printr-un iPad, camera video aflata la bordul unui vehicul aerian fara pilot (UAV).

Imaginile culese de UAV vor putea fi transmise in timp in toata lumea, pentru a se putea lua decizii militare rapide.

O demonstratie a aplicatiei este programata sa aiba loc la mijlocul lunii aprilie, utilizandu-se ambele generatii de iPad-uri.

Reprezentantii companiei Harris considera ca armata va profita din plin de noile dezvoltari ale tablet-PC-urilor, mai ales in ceea ce priveste camerele video.

Calitatea ecranelor instalate pe smartphone-urile si tabletele de ultima generatie este mult mai buna, fata de acum trei ani.

Un alt contractor al armatei american, Intelligent Software Solutions (ISS), dezvolta aplicatii bazate pe locatie, atat pentru iPhone cat si pentru telefoanele cu Android.

Un soldat care ajunge intr-o zona de razboi va sti ce batalii si bombardamente au avut loc in acel perimetru, inainte sa ajunga.

Oficialii companiilor de armament spun ca principalul motiv pentru care au inceput sa foloseasca smartphone-uri si tablete adresate consumatorilor este pretul accesibil.

Daca un astfel de device costa intre 300 si 800 de dolari, un instrument similar construit in scopuri militare poate sa ajunga si la 10.000 de dolari, fiind facut sa reziste la cazaturi, vibratii puternice, nisip sau apa.

Un al motiv este faptul ca soldatii sunt deja familiarizati cu aceste device-uri si ne mai e nevoie de foarte mult timp pentru invatare noilor instrumente.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#armata, #gadget, #ipad, #ipad 2, #militar, #smartphone , #Stiri Internet