Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criza financiara va influenta in mod pozitiv piata de servicii IT

Criza financiara va influenta in mod pozitiv piata de servicii IT

Criza financiara va influenta in mod pozitiv piata de servicii IT intrucat multe companii vor fi nevoite sa isi externalizeze aceste servicii pentru reducerea costurilor, este de parere directorul de dezvoltare al Computer Troubleshooters Romania, Narcis Costache.

Potrivit acestuia, companiile care vor resimti in mod acut aceasta nevoie vor fi IMM-urile. In plus, filiala din Romania a retelei multinationale Computer Trobleshooters este de parere ca piata de servicii IT va fi una dintre putinele segmente ale pietei de IT ce nu isi va reduce cresterea in 2009.

Comform specialistilor Computer Troubleshooters, piata serviciilor IT din Romania era estimata in 2007 undeva la aproximativ 220 milioane de euro cu o rata de crestere intre aproximativ 20 - 23 %. In 2006, valoarea acesteia fusese estimata la 180  milioane de euro.


"In mare, intre 2006 - 2007, structura pietei a fost  una stabila, si anume cresteri relativ egale pe toate sub -segmentele de servicii IT. In ceea ce priveste anul 2008, investitiile in servicii IT se estimau ca  vor creste cu aproximativ 20%. In iunie, anul acesta, se previziona ca serviciile de suport si integrare de sistem vor continua sa domine piata serviciilor IT, iar contractele tip proiect vor deveni din ce in ce mai raspandite in decursul anului 2008", spun specialistii.

Acestia sustin ca printre cele mai cautate servicii  sunt: serviciile de reparatii si mentenanta calculatoare, recuperari date, configurare retele, upgradari si instalari, probleme software, iar costurile serviciilor pentru firme in cazul in care si le realizeaza pe cont propriu (cu angajat specializat IT) variaza intre 3 si 10 euro pe ora in functie de nivelul de salarizare. Conform oficiallilor companiei externalizarea serviciilor IT ar putea reduce costurile unei companii medii cu pana la 50%.


Computer Troubleshooters are o cota de piata de peste 10 %,  functioneaza in 12 orase mari si a raportat in 2007 o cifra de afaceri, cumulata, de aproape o jumatate de milion de euro. In 2008 compania previzioneaza o crestere de 30%, cifra de afaceri ajungand la 550.000 de euro, iar pentru 2009 se targeteaza 750.000 euro. Pana la acest moment compania are, cumulat, 45 angajati care vor creste pana la 70 in 2009.


"Tinta noastra pe 2009 este sa ajungem la 20 francizati pana la sfarsitul anului, targetand in mod special orasele cu peste 50.000 de locuitori cum ar fi Brasov, Satu Mare, Baia Mare, Arad, Iasi, Constanta, etc", concluzioneaza Narcis Costache.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1599 ori