Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cotovelea (MSI): Sectorul comunicatiilor va primi sprijin UE de cel putin 500 mil. euro

Cotovelea (MSI): Sectorul comunicatiilor va primi sprijin UE de cel putin 500 mil. euro


Sectorul comunicatiilor este unul important pentru Romania si mizam, in exercitiul financiar al Uniunii Europene /UE/ pentru perioada 2014-2020, pe un sprijin de cel putin 500 milioane de euro, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte internationale de specialitate, Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala.

"Asa cum se stie, suntem foarte avansati in acest domeniu si ne putem lauda, nu mai putin de anul trecut, cu trecerea la 4G. Pentru investitii ne trebuie si buget. Evident ca avem in vedere 2014-2020, Agenda Digitala pentru Romania, documentul programatic pe care in doua saptamani il vom discuta, din nou, ca varianta cu sectorul privat. Evident ca acest sector important va fi finantat din instrumentele structurale europene. Mizam pe cel putin o alocare de 500 de milioane de euro din partea Uniunii Europene la care va veni si contributia noastra nationala si vom lua in calcul foarte multe interventii care sa stimuleze infrastructura", a afirmat Cotovelea.

Potrivit acestuia, se va continua cu introducerea broadband /internet in banda larga, n.r./ in 'zonele albe', in zonele de esec de piata.

"Vom continua proiectul Ro-Net pe care il avem in acest moment la nivel de 84 de milioane de euro si care prevede introducerea broadbandului in aceste zone. Vom incuraja tot ceea ce inseamna investitiile intreprinzatorilor mici si mijlocii prin acordarea de subventii si de alocari financiare europene. Cel mai important este contributia dumneavoastra la unicul proiect la care lucram si pentru care contam - proiectul e-Romania", completeaza Cotovelea.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) organizeaza, marti, conferinta internationala "Informatia inseamna putere: instrumente de informare pentru consumatorii de telecom", eveniment dedicat drepturilor utilizatorilor de servicii de comunicatii electronice si identificarii de solutii pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati la servicii telecom.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1109 ori