Control la ROMATSA: Probleme cu un soft de peste 12 ani vechime

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 13:05
1001 citiri
Control la ROMATSA: Probleme cu un soft de peste 12 ani vechime
Foto: Arhiva Ziare.com

In urma unui control cerut de Ministerul Transporturilor au fost gasite cateva nereguli la softul sistemului ROMATSA de afisare a datelor referitoare la supravegherea traficului aerian.

Reprezentantii Autoritatii Aeronautice Civile sunt cei care au descoperit problemele. De asemenea, ei au cerut incheierea unui contract cu firma producatoare, pentru repararea programului, arata Mediafax.

"A fost verificat modul de monitorizare a sigurantei serviciilor de navigatie aeriana furnizate de ROMATSA. Au fost inventariate evenimentele de management trafic aerian, cele care au necesitat solicitari de interventie si cele care au necesitat cercetare imediata locala sau investigarea ulterioara interna", a declarat directorul general interimar al ROMATSA, Fanica Carnu.

Softul are peste 12 ani vechime si este produs de italienii de la SELEX/Alenia.

"Autoritatea Aeronautica Civila a facut recomandari cu privire la remedierea unor deficiente software si urgentarea incheierii unui contract ...citeste mai departe despre "Control la ROMATSA: Probleme cu un soft de peste 12 ani vechime" pe Ziare.com

#probleme software Romatsa, #probleme Romatsa , #Stiri Internet