Consiliul Concurentei investigheaza eMag pentru un posibil abuz de pozitie dominanta

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 14:45
1468 citiri
Consiliul Concurentei investigheaza eMag pentru un posibil abuz de pozitie dominanta
Foto: Google+/ eMag

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta de catre Dante International, proprietarul eMag, pe piata serviciilor de intermediere prin platformele online din Romania.

"Investigatia vizeaza un posibil comportament discriminatoriu al Dante in raport cu comercianti cu amanuntul de produse de larg consum, care reprezinta concurenti directi ai companiei, in calitate de comerciant de produse de larg consum", a informat autoritatea de concurenta.

In cadrul investigatiei s-au efectuat inspectii inopinate la sediul companiei Dante International, iar documentele ridicate se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice.

"Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate", informeaza oficialii Consiliului Concurentei.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor.

Dante International este o companie specializata in comertul cu amanuntul de produse de larg consum. Pe de alta parte, societatea detine si administreaza o platforma de tip "marketplace", prin care se deruleaza intermedierea intre comerciantii cu amanuntul si clientii acestora.

eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, este administrat de Dante International, actionarii companiei fiind grupul sud-african Naspers si omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participatie de sub 23%. ...citeste mai departe despre "Consiliul Concurentei investigheaza eMag pentru un posibil abuz de pozitie dominanta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emag investigatie Consiliul Concurentei , #Stiri Internet