Companii si institutii din Rusia, China, Suedia sau Belgia, sub tunurile hackerilor

Luni, 08 August 2016, ora 22:42
1148 citiri
Companii si institutii din Rusia, China, Suedia sau Belgia, sub tunurile hackerilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Un grup necunoscut de hackeri numit "Strider" sau "ProjectSauron" a lansat atacuri cibernetice asupra anumitor obiective din Rusia, China, Iran, Suedia, Belgia si Rwanda, informeaza luni cercetatorii Symantec si Kaspersky Lab.

Grupul, care este activ cel putin din 2011 si ar putea avea legaturi cu o agentie de informatii, foloseste un malware avansat si ascuns numit Remsec, sustin cercetatorii Symantec intr-o postare pe blog, relateaza Reuters.

Remsec se ascunde in reteaua unei organizatii si nu trebuie instalat pe un computer individual, asigurandu-le hackerilor control complet asupra calculatoarelor infectate si permitand furtul de informatii.

Codul acestui malware contine referiri si la Sauron, personajul din "Lord of the Rings", precizeaza Symantec. "Strider" este porecla unui alt personaj principal din trilogie, Aragorn.

Intr-o comunicare separata, Kaspersky Lab, cu ...citeste mai departe despre "Companii si institutii din Rusia, China, Suedia sau Belgia, sub tunurile hackerilor" pe Ziare.com

#Rusia atacata hackeri, #atac hackeri tari , #Stiri Internet