Compania care te protejeaza cand navighezi pe Net are legaturi stranse cu spionii rusi

Vineri, 20 Martie 2015, ora 07:35
1074 citiri
Compania care te protejeaza cand navighezi pe Net are legaturi stranse cu spionii rusi
Foto: Google Plus/Kaspersky Lab

Compania Kaspersky Lab vinde solutii software de securitate, inclusiv programe performante de antivirus, destinate sa protejeze dispozitivele utilizatorilor de Internet. Insa agentia de presa Bloomberg sustine ca in spatele acestei afaceri exista un secret murdar.

Cu sediul in Moscova, este al saselea jucator in industrie dupa venituri, cu 667 milioane de dolari castigati in 2013. Mai mult, produsele sale sunt folosite de mai mult de 400 de milioane de clienti din peste 200 de tari.

Dar fondatorul si directorul executiv al companiei ce-i poarta numele, Eugene Kaspersky, a lucrat in tinerete pentru KGB si pastreaza in continuare legatura cu spionii rusi, precizeaza Bloomberg, care citeaza declaratiile unor angajati care au preferat sa ramana anonimi.

Daca pana in 2012 firma nu voia sa fie asociata cu serviciile secrete ale Kremlinului, din acel an situatia s-a schimbat.

Multi manageri de top au plecat in acea perioada sau au fost dati afara, iar Kaspersky i-a inlocuit cu ...citeste mai departe despre "Compania care te protejeaza cand navighezi pe Net are legaturi stranse cu spionii rusi" pe Ziare.com

#Kaspersky legaturi spioni rusi, #Kaspersky legaturi agentii spionaj, #Kaspersky legaturi Putin , #Stiri Internet