Comisia Europeana avertizeaza ca Internetul consuma extrem de multa energie electrica

Duminica, 15 Decembrie 2019, ora 21:01
1443 citiri
Comisia Europeana avertizeaza ca Internetul consuma extrem de multa energie electrica
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Vicepresedintele Comisiei Europene Margrethe Vestager a avertizat in legatura cu nevoia masiva a Internetului de energie electrica si consecintele acestui lucru asupra mediului, intr-un interviu publicat duminica - informeaza dpa.

O digitalizare suplimentara va necesita si mai multa energie electrica, a declarat politiciana daneza pentru ziarele grupului media Funke.

"Rularea filmelor consuma extrem de multa energie. Sau luati in considerare huburile de servere care au nevoie de aer conditionat", a spus Vestager.

Aceasta va fi o provocare enorma pentru ambitia Uniunii Europene de a deveni neutra de carbon pana in 2050, a subliniat aceasta.

"Va trebui sa dezvoltam tehnologii cu noul Pact ecologic european pentru a reduce la minimum consumul de energie si a imbunatati eficienta energetica", a adaugat oficialul european, referindu-se la emblematicul program de mediu al blocului, prezentat saptamana aceasta, prin care se urmareste ca pana in 2050 in UE sa nu mai existe emisii nete de gaze cu efect de sera.

Lupta impotriva schimbarilor climatice nu poate fi castigata fara solutii digitale, a adaugat Vestager, vicepresedinta a Comisiei Europene responsabila de agenda cu privire la o Europa pregatita pentru era digitala.

La nivel mondial, platforme de streaming precum Netflix si YouTube si serviciile de conferinte video, cum ar fi Skype, folosesc 200 de miliarde de kilowati pe ora de energie electrica in fiecare an, conform cifrelor furnizate de compania de energie Eon din Germania.

Anul trecut, platformele de streaming au folosit la fel de multa energie electrica ca toate gospodariile private din Germania, Italia si Polonia impreuna, a aratat Vestager. ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana avertizeaza ca Internetul consuma extrem de multa energie electrica" pe Ziare.com

#internet consum energie, #energie streaming online , #Stiri Internet