Comisia Europeana adopta o noua strategie de instruire a propriilor angajati

Luni, 19 Februarie 2018, ora 13:10
944 citiri
Comisia Europeana adopta o noua strategie de instruire a propriilor angajati

SIVECO Romania este liderul consortiului de firme care proiecteaza si dezvolta solutii de e-learning destinate instruirii personalului CE in utilizarea sistemelor informatice.

Cei peste 32.000 de angajati ai Comisiei Europene trebuie sa se adapteze permanent la schimbarea prioritatilor economice si politice care impun modificari si actualizari ale fluxurilor si procedurilor lor de lucru.

In consecinta, CE se preocupa sa ofere personalului sau resursele care sa ii permita sa faca fata acestor provocari, asigurandu-se ca angajatii sai detin atat cunostintele si abilitatile necesare pentru a-si desfasura activitatea in mod eficient, cat si flexibilitatea ceruta spre a se adapta si a raspunde pozitiv la schimbare.

Directoratul General de Resurse Umane si Securitate al Comisiei Europene (DG HR) se ocupa de supravegherea politicilor de recrutare, de instruire, managementul carierei, politicile sociale si conditiile de lucru pentru personalul Comisiei Europene. Obligatiile sale includ si asigurarea sigurantei cladirilor, angajatilor si securitatii online a CE.

Recent, a fost adoptata o noua strategie de instruire si dezvoltare a carierei pentru personalul CE, bazata pe modalitati inovative de instruire informala si pe integrarea celor mai bune practici din tehnologie si social media.

Pentru realizarea acestor obiective, DG HR a selectat consortiul format din firmele SIVECO Romania, SIVECO Belgia si INTRASOFT International pentru a proiecta si dezvolta cursuri specifice de e-learning adaptate cerintelor Comisiei Europene si altor institutii UE.

Menirea contractului cadru TRAINUSER III este de a instrui personalul CE in utilizarea sistemelor informatice pe care le folosesc in prezent, precum si a celor care vor fi lansate pe durata contractului.

Pentru eficientizarea instruirii vor fi combinate modalitatile cele mai moderne de instruire, inclusiv "blended learning" si "virtual face-to-face".

Cursurile puse la dispozitia Comisiei si a angajatilor institutiilor UE au in vedere si instruirea in utilizarea de instrumente accesibile in mod obisnuit pe statiile de lucru, cum ar fi, de exemplu, editarea paginilor web, folosirea programelor de grafica si de prezentare, gestionarea bazelor de date, si folosirea de solutii mobile, a instrumentelor colaborative, precum si aplicarea unor masuri de cyber-security.

Contractul cadru are o valoare estimata la 10 milioane euro si o durata de 4 ani.

Florin Ilia, Presedinte si Director General al SIVECO ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana adopta o noua strategie de instruire a propriilor angajati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Siveco Romania, #SIVECO TRAINUSER 3 , #Stiri Internet